Castells
Ara Castells 18/09/2022

La Vella es reivindica a Santa Tecla en el millor preludi del Concurs de Castells

Els rosats descarreguen el primer 2d8sf de la temporada en un primer diumenge de festes de grans alegries

3 min
2d8sf de la Colla Vella a Santa Tecla

El Concurs de Castells és a la cantonada i això es nota en la planificació de les colles. La Colla Vella ha volgut avançar feina aquest cap de setmana a Tarragona, on els Castellers de Vilafranca han afinat les manilles i les dues grans colles tarragonines hi han estrenat castells.

La Colla Vella afrontava l'actuació d'aquest diumenge amb l'objectiu primordial del 2 de 8 sense folre i amb ganes de reivindicar-se. El dos desfolrat ha arribat en segona ronda i s'ha descarregat després d'una gran defensa. El castell ja ha pujat una mica girat i després de l'aleta ha requerit l'experiència dels castellers per fer front a les batzegades que hi havia. L'ambició dels rosats els ha portat a afrontar el 4 de 9 amb folre i pilar en tercera ronda, però el castell ha quedat en intent. El quatre no presentava bones sensacions i ha cedit quan entrava l'aixecador. Els vallencs havien començat l'actuació completant un 3 de 9 amb folre que no han lligat del tot bé a terços i l'han tancat amb un 4 de 9 amb folre bastant desfigurat de mides.

Els Castellers de Vilafranca han tingut una actuació de menys a més i mirant clarament cap al Concurs de Castells. Així, han arrencat amb els dos bàsics de nou: han dominat molt millor el tres que el quatre. A partir d'aquí, han entrat en joc les manilles. Primer han fet la torre de 9 amb folre i manilles, que han executat de manera brillant, i a continuació han fet una nova exhibició del pilar de 8.

La Jove de Tarragona ha tingut una diada patida, de la qual ha sortit molt contenta. Han començat amb el 4 de 9 amb folre, que ha sigut bastant remenat i ha patit especialment a quints, que s'han anat obrint de mides. Encara més treballat ha sigut el 3 de 9 amb folre de segona ronda, que s'ha hagut de defensar al límit en la baixada. El programa de castells dels liles conduïa cap a l'estrena del 5 de 8, que ha acabat sent l'estructura que han controlat millor.

Els Xiquets de Tarragona han fet un nou pas de la gran temporada que estan realitzant. L'assalt als nou pisos era el gran repte de la diada del primer diumenge de festes i ho han aconseguit amb un 3 de 9 amb folre que ha bellugat força, però que han tingut la calma per descarregar-lo. Tampoc ha sigut del tot plàcid el 5 de 8 de sortida i el 2 de 8 amb folre, que han completat després d'un intent desmuntat previ.

Rodatge a Altafulla i Esplugues

La Joves de Valls s'ha desplaçat aquest cap de setmana a Altafulla, on han continuat mostrant el domini del 5 de 8. Els vermells han aparcat els castells de nou i també hi han fet el 3 i el 4 de 8. Per la seva banda, els Xiquets de Reus han tornat a descarregar el 4 de 8 i el 2 de 7 després de la dura caiguda a Igualada de finals d’agost i els Castellers d’Altafulla han repetit la millor actuació de l’any, amb el 3 de 7 com a castell destacat.

A Esplugues del Llobregat s'han trobat dues colles que preparen el salt als nou pisos per aquest final de temporada: els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró. Els santsencs han estrenat el 3 de 8 i el 2 de 7 en aquest segon tram i els mataronins han descarregat el primer 3 de 8 de la temporada. A més, els Castellers d’Esplugues han fet el primer 7 de 7 de l’any. De la resta del cap de setmana, cal destacar el 4 de 8 dels Castellers de Sant Cugat i els primers 3 de 7 amb agulla dels Castellers d’Esparreguera i el 4 de 7 amb agulla dels Castellers de Figueres.

stats