Ara Castells 23/04/2018

Vella i Sants amplien el ventall de 8 a Sitges

Els vallencs estrenen el 2d8f i els Borinots també porten el primer 3d8 de l'any

Guillem Andrés
2 min
2d8f de la Colla Vella a Sitges

SitgesLa Diada de Sant Jordi acostuma a ser un punt de referència en el qual les colles es fixen per començar a rodar castells que fins al moment no havien sortit a plaça. De la mateixa forma que aquesta setmana hem vist les estrenes de Moixiganguers i de Vilafranca, la vila del Garraf també ha sigut l'escenari on rosats i Borinots han pujat un esglaó en la seva evolució de la temporada. La Jove de Sitges, a més, s'ha acabat decantant pels castells bàsics de set.

La Colla Vella arribava a plaça amb ganes de completar la primera actuació de la temporada amb tres castells de vuit. Tot i que s'havia especulat amb l'estrena del cinc de vuit, els vallencs han completat la tripleta. Els tres castells s'han descarregat sense cap dificultat destacada, sent el dos de vuit amb folre el que els ha fet treballar un pèl més a nivell de folre i pisos superiors. En la ronda de pilars, a més, han descarregat l'espadat de 6; el 150è descarregat de la seva història. Amb aquesta actuació els vallencs sumen 12 castells de vuit (més tres pilars de 6) en el que és el seu millor registre fins a Sant Jordi i demostra que l'avançament dels terminis a l'hora d'alçar els castells també ha arribat a la zona tradicional.

Els Castellers de Sants, entre la cancel·lació de l'actuació de fa unes setmanes al Poble-sec i les baixes de la setmana passada a Salt, encara no havien pogut estrenar el tres de vuit; fet pel qual es convertia en l'objectiu principal dels Borinots a Sitges. El primer tres de vuit de l'any es va completar amb rapidesa i amb bones mides a tots els pisos. De la mateixa forma, van completar la primera clàssica de vuit amb el quatre de vuit i el dos de set.

Finalment, la Jove de Sitges també va portar a plaça el seu primer tres de set de l'any, al qual van afegir el segon quatre de set de la temporada. Tot i que també hi havia possibilitats d'anotar-se el quatre de set amb agulla, van acabar l'actuació amb el cinc de sis.

D'aquí dues setmanes les tres colles es tornaran a veure les cares, juntament amb els Castellers de Gavà, en l'homenatge als Xiquets de l'Eramprunyà (colla del Baix Llobregat en la dècada dels 40).

Colla Jove de Castellers de Sitges: 3d7, 4d7, 5d6, 2 P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d8, 2d8f, 4d8, P6, 3 P5

Castellers de Sants: 2d7, 4d8, 3d8, 4 P4

stats