Ara Castells 02/08/2019

Els Verds aspiren a revalidar els deu pisos a Vilanova

Prèvia de la Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú

Guillem Andrés
2 min
3d10fm dels Castellers de Vilafranca a Vilanova i la Geltrú (2018)

Vilanova i la Geltrú serà, aquest dissabte a la tarda, la primera cita d'un agost de gran exigència per a les colles més potents del país. La Diada de les Neus aplegarà Bordegassos de Vilanova, Castellers de Vilafranca i Jove de Tarragona. Les colles esperen, cadascuna al seu nivell, poder fer un pas endavant.

Els Castellers de Vilafranca ja fa força anys que tenen la Diada de les Neus com a punt àlgid del seu primer tram. Les últimes tres temporades els Verds han portat el 3d10fm a Vilanova i enguany ho volen repetir. Tot i que arriben amb una única td9fm com a bagatge en la gamma extra, les últimes setmanes han anat enfocades cap al castell de deu pisos. Dissabte passat ja van fer una prova fins a sisens i aquesta setmana han completat el 3d9f sencer a assaig amb el folre a terra. L'assaig d'aquest divendres, però, acabarà sent definitori a l'hora de decidir si el castell es porta a plaça o no; com també ho serà amb el 4d9fa. Els vilafranquins ultimen les opcions d'estrenar el quatre amb agulla a Vilanova, tot i que aquest té menys números d'entrar en el programa final. Tot indica, però, que la td9fm serà el castell de sortida, que seria la segona després de la de Mataró. Per a la ronda de pilars també podrien estrenar el Pd8fm, després del bon estat de forma que ha mostrat l'espadat en les últimes actuacions.

La Jove de Tarragona arriba a Vilanova molt condicionada per les baixes, cosa que els obliga a reformular les alineacions dels castells. Tot i això, els dos castells bàsics de nou estan pràcticament assegurats al programa. Els liles, per tant, esperen recuperar el 4d9f que van descarregar per Sant Joan però que han desmuntat en les últimes dues actuacions. Els tarragonins també compten amb el 9d8, que molt possiblement anirà a plaça. Per acabar es podrien decantar pel pd7f, que aquesta setmana ja han descarregat a assaig.

Els Bordegassos de Vilanova van fer aquesta última setmana a Cal Figarot un gran pas endavant en la temporada en descarregar el primer 3d8 de l'any. Els del Garraf volen augmentar la gamma de vuit i és per això que per dissabte preparen l'estrena del 4d8, un castell que han reforçat pels pisos inferiors. Amb la td7, que ja seria la setena de l'any, els vilanovins esperen anotar-se la primera clàssica de vuit de l'any.

stats