Castells
Ara Castells 30/07/2023

Els verds superen la barrera mental de la torre de 9 amb folre i manilles

Els vilafranquins descarreguen la seva torre emmanillada a Vilanova i la Geltrú

1 min
Td9fm dels Castellers de Vilafranca a Vilanova i la Geltrú

La Diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú marca un dels pics de la temporada per als Castellers de Vilafranca, i aquest any ha servit per descarregar la seva primera torre de nou amb folre i manilles, després d’un intent desmuntat i una de carregada en setmanes prèvies. A més, la van acompanyar del 9 de 8, el 4 de 9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. La festa encara hauria estat superior si haguessin enlairat el 3 de 10, que durant uns minuts va estar damunt de la taula abans de decantar-se finalment pel quatre folrat.

L’actuació va ser rodona per a la Jove de Tarragona, que va estrenar el 4 de 9 amb folre i va rodar el tres folrat i el 5 de 8. També ho va ser per a la Joves de Valls. Els vermells van descartar el quatre folrat per manca d’efectius a plaça. Així mateix, els Bordegassos de Vilanova van completar la millor actuació de l’any estrenant el 2 de 7.

La Vella afina la Firagost

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha rodat aquest diumenge les estructures del 4 de 8 amb el pilar, el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre, que dimecres podrien alçar un pis a la Firagost, a més del 4 de 9 amb folre.

Els Xiquets amplien ventall

Els Xiquets de Tarragona segueixen mostrant una gran seguretat en anotar-se un nou castell, el 3 de 9 amb folre, i el 5 de 8. A més, l’estrena sonada va ser el primer 7 de 8 de la seva història.

Altres castells destacats són el 2 de 8 amb folre dels Xiquets de Reus o el primer 3 de 8 carregat de l’any dels Nens del Vendrell.

stats