Microsites 15/08/2019

La Vella i els Verds porten la gamma extra a la Bisbal en una actuació d'impàs

La Vella i els Verds completen el 5d9f i 2d9fm, respectivament, i la Joves s'anota un nou doblet de 9

Guillem Andrés
2 min
5d9f de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

La Bisbal del PenedèsL'actuació de la Bisbal del Penedès ha tornat a conviure amb la xafogor típica de la Mare de Déu d'Agost. Aquest any, a més, s'ha abaixat un pèl el pistó i només s'han vist dos castells de gamma extres. La Colla Vella i els Castellers de Vilafranca han notat les vacances dels últims dies, mentre que la Joves de Valls ha posposat l'intent del pd8fm.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha sumat a la Bisbal un nou 5d9f. En el d'avui, l'estructura del tres ha tingut un tremolí constant, mentre que una rengla del dos s'ha obert excessivament durant la baixada, fet que l'ha obligat a treballar. Han començat l'actuació amb un bon 3d9f, damunt d'un folre molt reduït que ja fa pensar en el castell de 10. Han tancat les rondes de castells amb el 4d9f, l'estructura que han hagut de treballar més del dia, ja que se'ls ha obert a nivell de terços i quarts.

Els Castellers de Vilafranca han donat continuïtat al castell que els està donant més bon resultat aquesta temporada, la td9fm. El dos emmanillat, però, ha exigit el màxim durant la descarregada, especialment en unes manilles que han hagut de treballar al límit per aguantar el castell. Abans han iniciat l'actuació amb el 4d9f, que també han defensat a nivell de terços i quarts, ja que se'ls ha obert en la baixada. El 3d9f tampoc ha sigut tranquil i ha requerit un esforç extra en un tronc que s'ha tancat excessivament.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha seguit rodant les estructures bàsiques de nou. Els d'aquest migdia a la Bisbal, a més, han estat força ben executats. El 3d9f només ha tingut un petit tremolí i s'ha tancat un pèl pels pisos superiors, mentre el 4d9f s'ha acabat obrint a nivell de quarts. Alhora, els vermells s'han recuperat de la caiguda del 5d8 de Llorenç del Penedès. Tot i això, la banda del tres no s'ha trobat còmoda en cap moment, especialment en un pis de quarts que ha hagut de treballar per descarregar la Catedral.

En les rondes de pilars totes tres colles hi han dut el Pd7f, tot i que els Castellers de Vilafranca només l'han pogut carregar, ja que l'espadat s'ha trencat quan l'enxaneta iniciava el descens. La Colla Vella l'ha completat amb una gran defensa del terç, mentre que el de la Joves de Valls ha patit una fuetada durant el descens que han pogut controlar.

En l'inici de l'actuació també han destacat els Bous de la Bisbal, que han descarregat el primer 4d7 de l'any i tot just el segon del seu historial.

Resum de l'actuació:

Castellers de Vilafranca: 4d9f, 2d9fm, 3d9f, pd7f(c)

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d9f, 3d9f, id 4d9f, 4d9f, pd7f

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 4d9f, 5d8, pd7f

stats