Castells

Vilafranca es fa forta amb les manilles

Els verds descarreguen la torre i el pilar emmanillats, però no poden amb el 5 de 9 amb folre

2 min
Pd8fm dels Castellers de Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca són els grans dominadors de les manilles i aquest cap de setmana ho han tornat a demostrar amb la torre de 9 –millorada respecte a la d’inicis de juny– i l’estrena del pilar de 8 amb folre i manilles. Els verds també han volgut fer el salt amb el 5 de 9 amb folre, però l'han desmuntat prematurament. A la plaça també hi eren els Xiquets de Tarragona, que han anotat un 5 de 8 bellugadís i han renunciat al 3 de 9 amb folre, a més d'uns Castellers de Sants que han descarregat la tripleta de 8 per partida doble dissabte i diumenge.

Minyons i Capgrossos estrenen els 9 pisos

Els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró han afrontat una actuació molt important, en què es plantejaven els primers castells de 9 de l’any. Els egarencs han fet el doblet amb el 3 i 4 folrats, que han resolt de manera plàcida, a més del 5 de 8. L’estrena dels mataronins ha estat més treballada, amb un 4 de 9 amb folre que han suat i després de fer-hi un intent desmuntat. Alhora, han fet el 3 de 8 i un 2 de 8 amb folre clavat que treballen per posar damunt d’unes manilles.

Cara per Gràcia, creu per Sant Cugat 

Els Castellers de la Vila de Gràcia han superat la barrera dels bàsics de vuit, descarregant el 7 de 8, un castell que no feien des del 2018. Un objectiu semblant tenien els Castellers de Sant Cugat, amb forma de 2 de 8 amb folre. En aquest cas, el castell va cedir abans de carregar-se i no l'han pogut anotar. Entre les colles de set, les estrenes més destacades se les han endut els Castellers de Terrassa amb el 2 de 7 i els Castellers de Figueres amb el 5 de 7 i el 3 de 7 amb agulla.

stats