Microsites 29/08/2015

Els Xicots de Vilafranca dibuixen la seva primera aleta de nou

La vigília Sant Fèlix també ha vist als verds descarregar el dos de nou amb folre i manilles i la Jove intentar el primer cinc de set de la temporada

Efren Garcia
2 min
Els Xicots de Vilafranca coronen el primer 3d9f de la seva història. @FMVILAFRANCA

BarcelonaLa diada castellera de la vigília de Sant Fèlix ha demostrat com la perseverança i la confiança en un mateix acaben tenint premi. Els Xicots de Vilafranca han coronat el seu primer tres de nou amb folre en una jornada que no oblidaran mai. Els Castellers de Vilafranca no han deixat passar l'oportunitat de sumar un nou castell emmanillat. Només la Jove ha ensopegat, i ho ha fet per partida doble.

Viure fent castells a una ciutat com Vilafranca, a l'ombra de la millor colla castellera de l'última dècada, és realment complicat. Els Xicots, però, van néixer amb un caràcter particular i una força de voluntat sobrenatural. Després d'intentar coronar-se com a colla de nou al 2005 i de tornar-hi l'any passat, els ha arribat l'hora en el millor moment de la seva història.

Amb Aina Mallol al capdavant, la colla ha progressat lentament, fent passes petites però fermes, sempre amb l'objectiu d'assolir el repte desitjat. Enguany han començat la temporada com mai i s'han plantat a les portes de la festa major amb trenta construccions de vuit pisos descarregades. L'estrena més matinera del dos de vuit amb folre i la voluntat de repetir aquest castell tots els cops que fos possible, han estat claus al afrontar el repte dels nou pisos.

Els Xicots han iniciat la seva actuació atacant el castell més important dels que havien descarregat fins avui, el dos de vuit amb folre. La primera ronda, que havia de ser conjunta per agilitzar la durada de l'actuació ha vist tres castells correlatius però no simultanis. Ha estat en el segon torn quan han plantat cara al tres de nou amb folre. Després de desmuntar-ne dos peus per ajustar les mides, el castell s'ha alçat correcte fins al moment de l'aleta. Han arrodonit la seva actuació descarregant el quatre de vuit, com havien programat des de feia setmanes.

Deixant de banda la diada diada del Figarot, que es va celebrar sota cobert per culpa de la pluja, els Castellers de Vilafranca previsiblement acabaran el mes d'agost havent col·locat manilles a cada una de les diades en les que han participat. Avui han optat pel novè dos de nou amb folre i manilles. Han descarregat també el tres de nou amb folre en primera ronda i el quatre de vuit amb agulla en la tercera.

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca ha intentat aprofitar la primera diada castellera de les colles locals per estrenar la gamma alta de set. Les coses enguany no els estan anant de cara i després d'iniciar l'actuació amb un molt correcte tres de set han vist com es torçava tot en fer llenya el cinc que provaven al segon torn. Han intentat acabar l'actuació descarregant l'altre castell bàsic, el quatre, però aquest ha fet llenya després de l'aleta.

Xicots de Vilafranca: P4cam, 2d8f, 3d9f c, 4d8, P4

Castellers de Vilafranca: P4 cam, 3d9f, 2d9fm, 4d8a, P4

Colla Jove Xiquets de Vilafranca: P4 cam, 3d7, i 5d7, 4d7c, P4

stats