Microsites 10/08/2015

Els Xics de Granollers tornen de Torí

La colla vallesenca ha participat aquest cap de setmana al 28è Aplec Internacional d’Adifolk que enguany s'ha celebrat a la ciutat italiana de Torí

Marta Díaz
2 min

BarcelonaCada any l'entitat Adifolk organitza un aplec per donar a conèixer la cultura catalana arreu d'Europa. L'aplec, que se celebra des del 1988, s'ha realitzat enguany a Torí i ha tingut com a representants del fet casteller els Xics de Granollers. L'aplec esdevé un espectacle artístic que enguany ha tingut com a fil conductor la temàtica de les quatres estacions i on han participat una trentena d'entitats catalanes que mostren la tradició i cultura catalanes mitjançant cercaviles i actuacions als carrers de les ciutats.

Fins a 150 Xics van arribar al llarg del divendres dia 7 d'agost a la capital de Piemont per participar en aquest aplec. Els primers a arribar van poder gaudir d'un dia de turisme guiat per la ciutat i a la nit la colla va participar en l'acte inaugural de l'aplec al Teatre Carignano, on va descarregar quatre pilars de quatre simultanis.

Quatre pilars de quatre simultanis a l'espectacle inaugural de l'aplec al Teatre Carignano. XICS DE GRANOLLERS

Dissabte a les dotze del matí la colla va participar a la recepció de les entitats participants a l'aplec celebrada a l'Ajuntament de Torí i a la tarda es va celebrar la primera cercavila per la ciutat. A la nit s'havia previst realitzar un espectacle conjunt a la plaça San Carlo, però no es va poder fer per la pluja. Tot i així, els Xics de Granollers van poder descarregar durant la cercavila diversos pilars de quatre i castells de sis.

Tres de sis amb l'agulla a la Plaça San Carlo / TONI TORRILLAS. XICS DE GRANOLLERS

Finalment, diumenge servia el plat fort del cap de setmana la colla grana a Torí amb l'actuació castellera a les dotze, de nou a la plaça San Carlo, seguida a la tarda d'un altre espectacle conjunt, que en aquesta ocasió sí que es va poder celebrar, i de l'acte de cloenda, el 'Tirabol final', a les onze de la nit també a la plaça San Carlo, punt neuràlgic de l'aplec durant el cap de setmana. Els Xics van descarregar dos pilars de quatre, un dos de sis, un tres de set, un tres de sis amb l'agulla, un quatre de sis amb l'agulla, un quatre de sis, un pilar de quatre per sota i un pilar de quatre.

Tres de set descarregat diumenge a la plaça San Carlo de Torí. XICS DE GRANOLLERS

Els Xics de Granollers són la primera entitat de la ciutat que participa en aquest aplec al llarg de la seva història.

stats