Microsites 18/07/2016

Els Xics de Granollers viatgen a Euskadi

Els de la camisa grana han actuat d'ambaixadors del fet casteller aixecant castells de set a Biscaia

Ara
1 min

BarcelonaDivendres passat es posava en ruta l'autocar dels Xics de Granollers camí del País Basc. La colla havia estat convidada a aixecar castells en dues ciutats de Biscaia, Amorebieta-Etxano i Markina-Xemein. La primera parada, però, va ser a Lekeitio on van aixecar aquest insòlit pilar al far de Santa Katalina.

Pde4 al far de santa Katalina

El mateix dissabte, els Xics van fer la seva primera actuació a Amorebieta. Després d'aixecar diversos pilars en una cercavila, van completar el 3 i el 4 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla. Va ser a l'Herriko Plaza, i expliquen els Xics que els castells van ser llargament aplaudits.

Vano de 5 dels Xics de Granollers a Biscaia

Diumenge, l'autocar grana es va desplaçar fins a Markina-Xemein, on la colla va tornar a aixecar el 4 de 7 amb l'agulla com a millor construcció. Els Xics destaquen la bona acollida dels seus amfitrions. En viatges com aquests, l'intercanvi d'emocions i vivències és total. Els Bascos han pogut participar de les pinyes i viure de prop el fet casteller; per als Xics, el viatge ajuda a fer "colla" i, a més, fer castells fora de Catalunya genera una motivació especial: "Quan marxes fora de Catalunya amb la camisa i la faixa sembla que els castells que alces on no se n'han fet mai prenguin una solemnitat indescriptible." Aquesta sortida s'emmarca en els actes de celebració del 25è aniversari de la colla.

stats