Castells
Ara Castells 16/07/2023

Uns Xiquets i una Jove de Tarragona pletòrics estrenen la categoria de 9

Les dues colles tarragonines completen el primer 3 de 9 amb folre de la temporada

2 min
3d9f dels Xiquets de Tarragona, Altafulla 2023

D’una sola tacada, les dues colles tarragonines han estrenat la categoria de nou pisos aquesta temporada. Els primers a fer-ho van ser els Xiquets de Tarragona a Altafulla amb un 3 de 9 amb folre, el mateix castell que ha replicat la Jove de Tarragona a Torredembarra. Tots dos han presentat bones maneres i s’han completat sense grans dificultats. Les dues colles també s’han anotat el 5 de 8, que és el primer en el cas dels liles.

Segueix la maledicció del pd8fm a Altafulla

El pilar de 8 amb folre i manilles segueix sent inexpugnable a Altafulla, on només es té el registre del descarregat al segle XIX. Aquest dissabte els la Colla Vella dels Xiquets de Valls van voler ser els primers, però el pilar va quedar en carregat després que cedís per un enfonsament de les manilles.

Els Castellers de Vilafranca també van voler-hi portar la gamma extra, però van desmuntar el 2 de 9 amb folre i manilles per indecisió de la canalla. Totes dues colles també van fer els dos bàsics de nou.

Els Castellers d’Altafulla van viure un dia de glòria tornant a descarregar el 4 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7, castells que no completaven des del 2012 i el 2018, respectivament.

Retorn a l’alçada de la Joves

La colla Joves de Valls tornava aquest cap de setmana de vacances i ho ha fet amb grans sensacions descarregant el primer 4 de 8 amb el pilar de l’any. A més, han repetit el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8. Bona actuació també dels Nois de la Torre, amb els primers castells de 7 amb l’agulla de la temporada.

Barcelona s’anota el primer folre

Amb molt rodatge de castells de 8 a l’esquena, els Castellers de Barcelona han estrenat el 2 de 8 amb folre; construcció que va requerir una defensa titànica. També hi ha hagut novetat destacada amb el primer 3 de 8 de l’any dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

stats