Microsites 05/08/2018

Els Xiquets de Tarragona estrenen el gran espadat per partida doble

La formació tarragonina aprofita dues diades sense pressió per completar els primers pilars de sis

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets de Tarragona completen els primers pilars de sis de l'any

Ni tan sols un cap de setmana de baixa intensitat com aquest ha fet que els Xiquets de Tarragona aixequessin el peu de l'accelerador en el seu lent però constant progrés. Després de provar, sense èxit, per primer cop el tres de nou amb folre fa vuit dies a Vila-seca, la colla tarragonina ha optat per aparcar les construccions de la gamma alta de vuit o superiors per centrar els seus esforços en l'estrena a plaça del pilar de sis. L'espadat ha mostrat un bon estat de forma i això ha fet que el repetissin a les dues cites del cap de setmana, dissabte a Constantí i diumenge als Pallaresos.

Si bé l'any passat van completar el seu primer pilar de sis de la temporada a meitat del mes de maig, al final de la temporada n'havien afegit set al seu marcador particular. Les actuacions de Constantí i dels Pallaresos han servit per sumar els dos primers del curs, una estrena que els servirà per treure's l'espineta de la llenya de la setmana passada.

Un pilar solidari

Els problemes detectats al seu local d'assaig aquesta temporada, que van fer que haguessin de desallotjar-lo i buscar un nou espai de treball, han afectat força el ritme de les construccions de la colla. Una de les estructures més delicades de treballar és sense cap mena de dubte la dels pilars, que necessita un treball específic, i és per això que una petita part del mèrit d'aquests espadats s'ha de reconèixer també a dues altres formacions que els han fet possibles. A començaments de curs els Xiquets del Serrallo van convidar els matalassers a assajar els pilars al seu local i més endavant els Castellers de Sants els van facilitar la seva antiga xarxa per poder recuperar fins a cert punt de normalitat en els assajos a l'Ajuntament. Gràcies a aquestes aportacions, mostra de l'esperit del fet casteller, els Xiquets han pogut minimitzar les conseqüències del canvi forçat de local i han superat el mal tràngol.

Diada de festa major

Dissabte, 4 d'agost, Constantí

Xiquets de Tarragona: 2d7, 4d8, 5d7, P6

Xiquets del Serrallo: 3d7, 4d7, 2d6, P5, 2 P4

Diada de festa major

Diumenge, 5 d'agost, els Pallaresos

Xiquets de Tarragona: 3d8, 4d8, 5d7, P6

Nois de la Torre: 4d7a, 5d7, 3d7xs, P5 c, 2 P4

Castellers de Sant Pere i Sant Pau: 3d8, 2d7, 5d7, P6

stats