Ara Castells 05/06/2018

Els Xiquets de Tarragona es traslladen a l’Ajuntament de forma provisional

Els matalassers assajaran al Pati del Pou mentre esperen recuperar el local del carrer de Santa Anna

Guillem Andrés
2 min
Els Xiquets de Tarragona es traslladen a l’Ajuntament de forma provisional

Des que a mitjans d'abril els Xiquets de Tarragona van haver de desallotjar el seu local del carrer de Santa Anna per risc d'esfondrament, els matalassers han buscat unes quantes opcions per trobar un espai fix per assajar. Aquesta setmana ja han realitzat el trasllat i han instal·lat elements imprescindibles al Pati del Pou, un espai cedit per l'Ajuntament, per començar a assajar-hi a partir d'aquest dimarts.

La primera opció dels matalassers va ser el Palau de Congressos, on van realitzar algun assaig, però la seva ocupació durant els Jocs Mediterranis va acabar desplaçant-los a altres espais. Després d'assajar també al carrer, ara ho faran al Pati del Pou tot i que encara està pendent de si hi podran fer l'assaig de torres i pilars mentre no arriba la xarxa. Les últimes setmanes aquests assajos els han realitzat al local dels Xiquets del Serrallo.

Tot i haver trobat l'espai, la presidenta dels matalassers, Mireia González, detalla: "Entenem que el Pati del Pou és una opció totalment transitòria, tot i que no sabem fins quan". La seva primera prioritat era trobar un lloc estable i, un cop assolit l'objectiu, treballar en el futur del local del carrer de Santa Anna. Per tornar al seu local, però, els Xiquets de Tarragona han d'esperar a tenir el resultat de l'anàlisi estructural que s'ha fet de l'edifici, que segons la presidenta ha d'arribar aviat, i que els indicarà si hi poden tornar en un termini d'un any, dos anys o si hauran de buscar un altre local.

González també detalla que "l'obligació de la junta és posar-se en el pitjor dels casos", i per això no descarta cap opció. "Si és una cosa que amb una mínima intervenció es pot solucionar, nosaltres volem tornar al nostre local", com van fer anys enrere quan es van col·locar uns tirants a la part del davant del local.

En aquests primers mesos de temporada els matalassers han hagut de realitzar un sobreesforç per mantenir el ritme d'assajos. Per a González, aquesta afectació és més gran al principi de l'any: "Perquè és quan es poden fer els canvis i quan més necessites unes barres i un lloc per atendre la gent nova". Tot i això, també mostra la satisfacció per la resposta de la colla malgrat les circumstàncies adverses.

stats