Microsites 20/04/2018

Els Xiquets de Tarragona es veuen obligats a desallotjar el seu local per risc d'esfondrament

L'estat de l'edifici s'havia deteriorat molt i l'Ajuntament en feia un seguiment

Efren Garcia
1 min
Els Xiquets de Tarragona van haver de suspendre l'escola de castells i l'assaig de pilars

BarcelonaEls Xiquets de Tarragona van haver de suspendre ahir l'escola de castells i l'assaig de pilars, ja que, després de la revisió d'unes esquerdes importants en la part posterior del seu local, l'Ajuntament va decidir desallotjar-lo i precintar-lo per risc d'esfondrament. La formació de la camisa ratllada va intentar traslladar la seva activitat a la Casa de la Festa, però van acabar suspenent l'assaig quan van confirmar que les condicions no ho permetien. Si bé fa mesos que l'Ajuntament i els castellers buscaven una solució per pal·liar la situació, les converses s'hauran d'accelerar després que la colla s'hagi vist obligada a abandonar momentàniament la seva seu.

Situat al número 1 del carrer de Santa Anna, el local dels Xiquets és de propietat municipal i la seva cessió forma part del conveni que el consistori manté amb la colla castellera. L'agrupació assaja en aquest espai des dels anys 70 i fa temps que s'encarrega d'assumir part de la despesa d'adequació. Tot i aquests esforços, l'estat de l'històric edifici –que en altres èpoques havia sigut part del convent trinitari, hospital, i fins i tot jutjat– s'havia deteriorat greument, i la colla i l'Ajuntament seguien de prop algunes de les esquerdes més importants que hi havien aparegut a la zona posterior.

Dijous, durant una inspecció tècnica, es va detectar que els testimonis col·locats per comprovar les evolucions de les esquerdes s'havien eixamplat i es va decidir desallotjar el local i precintar-lo a l'espera de fer un informe complert sobre l'estat estructural de l'edifici. La colla va comunicar a través de les xarxes socials que l’assaig quedava suspès per “un problema logístic”, però unes hores més tard el 'Diari de Tarragona' es va fer ressò de la situació.

stats