Ara Castells 31/07/2016

Els Xiquets de Tarragona fan els deures a Vila-seca

El primer tres de nou amb folre descarregat pels matalassers renova les seves forces de cara a les grans diades tarragonines

Efren Garcia
2 min
Els Xiquets de Tarragona descarreguen per primer cop enguany el 3d9f

BarcelonaLa festa major de Vila-seca va gaudir aquest dissabte dels castells de nou pisos dels Xiquets de Tarragona i de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. A ritmes i amb circumstàncies ben diferents, les dues colles van apuntar-se el tres de nou amb folre com a millor castell, si bé uns van optar per treballar de cara a l'estructura del dos mentre que els altres van seguir perfeccionant el cinc i el quatre amb el pilar. La formació local va repetir per tercer cop aquesta temporada els dos castells bàsics de set més el cinc de sis, a l'espera de fer el salt a les construccions de la gamma alta.

De mica en mica els Xiquets de Tarragona han recuperat la moral després d'un inici de mes complicat amb les caigudes del tres de nou amb folre per Sant Joan, i del tres folrat i del quatre amb el pilar per Sant Pere. Els matalassers han sabut revertir la situació i tornar a entrar en una dinàmica positiva. Aquest dissabte van recuperar el tres de nou amb folre, aquest cop descarregat, i van seguir rodant l'estructura del dos de vuit amb folre per alçar-la un pis en el punt culminant de la temporada. En acabar l'actuació, Josep Maria Solé, cap de colla dels Xiquets, afirmava que "un altre cop només han pujat les manilles [del dos] i ha anat molt millor que la setmana passada" i afegia que "el tres de nou amb folre ha patit els típics nervis de ser el primer que es descarrega".

Preparant les seves millors estructures per a un intens cap de setmana que s'acabarà dimecres a Valls, la Colla Vella va apostar pel tres folrat com a millor estructura. La seva actuació es podria interpretar en clau d'aposta de futur pròxim. Els vallencs podrien plantar cara en la diada de la Firagost al tres de deu amb folre i manilles i, si s'ha de jutjar per l'actuació d'aquest dissabte, aquest castell podria anar acompanyat del cinc de nou amb folre i el quatre de nou amb el pilar. A Vila-seca van retallar un pis a cada una d'aquestes tres estructures.

Una clàssica de castells de set –tres i quatre de set més dos de sis– i tres diades substituint el dos de sis pel cinc comencen a ser bons resultats per tornar a plantar cara a la gamma alta de set. Els Xiquets de Vila-seca van segellar la seva millor diada de festa major i van situar-se en xifres similars a les que presentaven l'any passat a finals de temporada, quan van provar per primer i únic cop el quatre de set amb agulla.

Xiquets de Vila-seca: 3d7, 4d7, 5d6, P5, P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d8a, 3d9f, 5d8, P5, P5, P5

Xiquets de Tarragona: 2d8f, 3d9f, 4d8, P6, P4, P4, P4

stats