La ciutat belga d'Anvers es transforma en maqueta

Un vídeo que simula l'enfocament 'tilt-shift' d'una lent fotogràfica repassa els espais més emblemàtics d'aquesta capital belga i els converteix en decorats en miniatura

Ara
1 min

BarcelonaEl realitzador Jasper Léonard ha transformat la ciutat belga d'Anvers en una maqueta gràcies a la seva càmera de fotos i a l'efecte tilt-shift, que es pot traduir com inclinació-desplaçament. Léonard explica que va haver de "fer unes 2.000 fotos, en diversos llocs de la ciutat d'Anvers" i després "alterar-les digitalment per fer-les semblar miniatures fetes a escala" per acabar realitzant un clip d'aproximadament 5 minuts.

L'efecte tilt-shift, que aquí s'ha aconseguit digitalment, s'havia obtingut tradicionalment a través d'inclinar la lent en respecte al sensor de la càmera. A banda d'inclinar-la, també s'havia de desplaçar cap endavant o cap enrere per provocar l'efecte òptic que es pot observar en el vídeo. Aquesta tècnica fa que qualsevol cosa, especialment grans espais, aparentin ser reproduccions en miniatura d'allò fotografiat. A més a més, suposa una manera genial de centrar l'atenció en un punt específic dins la fotografia.

La música del vídeo l'ha posat Aphex Twin i el tema porta per nom "Alberto balsam".

Anvers és una ciutat situada a la part flamenca de Bèlgica i forma una gran conurbació amb Brussel·les. Destaca econòmicament per la seva activitat comercial en el sector del diamant i pel transport de mercaderies gràcies al riu Escalda, al costat del qual està situada la ciutat. Entre les edificacions que es poden observar al vídeo hi ha l'Ajuntament, construït al s.XV, i la seva Estació Central, que es troba en ple centre històric de la capital.

stats