Et costa aprovar una assignatura? Prova l'Airbnb de classes particulars entre universitaris

Sharing Academy és un projecte català que s'acaba de posar en marxa i aquests dies té un espai al Mobile World Congress. Un dels dos fundadors, pilot d'avió d'Austrian Airlines, deixa la feina per dedicar-s'hi

Ara
2 min
SharingAcademy.cat

Barcelona"Confio tant en el projecte que d'aquí a quinze dies deixo la feina de pilot d'una aerolínia comercial [Austrian Airlines] per dedicar-m'hi plenament", explica Jordi Llonch, fundador amb Joan Lozano de Sharing Academy, un portal que defineixen com "l'Airbnb de classes particulars entre universitaris". Fa quinze dies que l'han posat en marxa i tot just estan començant, però ja han anat a explicar-lo al 4YFN, el congrés de 'start-ups' integrat dins del Mobile World Congress de Barcelona.

Sharing Academy va sortir de les necessitats del Llonch mateix, que mentre estudiava per ser pilot també va decidir treure's un títol en multimèdia però va necessitar ajuda per aprendre programació. Llavors va pensar que li hauria estat molt útil tenir a disposició estudiants que haguessin superat l'assignatura i que s'oferissin per fer classes particulars als estudiants que encara l'havien d'aprovar. Hauria pagat per aconseguir ajuda. Com que el portal no existia, va comentar a un amic seu, Joan Lozano, la possibilitat de fer-lo ells.

Els va caldre mig any per desenvolupar-lo però ja és en marxa. És completament gratuït i ells –de moment– no es queden cap comissió dels estudiants que cobren per fer classes. I si els passen un document acreditant la nota que han tret a l'assignatura que volen ensenyar, la publiquen a la web al costat de l'anunci afegint que és una nota acreditada. Com en el cas d'Airbnb, els usuaris poden valorar el servei. O sigui, els alumnes poden puntuar cada professor que han tingut i comentar com ho fa. De fet, la portada de Sharing Academy ja és molt semblant a la d'Airbnb.

De moment el portal tot just arrenca i hi van introduint a poc a poc més graus i universitats; van grau per grau. Per això, com que comencen, encara no tenen un gran nombre d'usuaris ni de visites que els avalin per poder aconseguir finançament. Tot i això al 4YFN han fet alguns contactes i fins i tot els han proposat entrar en un parell de programes d'acceleració d'empreses, però per ara no volen fer-los, volen madurar el projecte al seu ritme, dins la incubadora de Barcelona Activa, i créixer amb una base ferma. De moment el portal és en català, castellà i anglès, van afegint-hi universitats de Catalunya i de l'Estat i esperen sortir més tard a altres països.

stats