Deixar de rebre missatges al mòbil mentre es condueix: l'última patent d'Apple

L'empresa estudia un nou sistema que reduiria les probabilitats de patir accidents a la carretera

Ara
1 min

BarcelonaUtilitzar el mòbil mentre es condueix el cotxe augmenta el risc de patir un accident. Per això, Apple ha patentat un sistema per als iPhones que evitaria l'ús del telèfon mentre s'està al volant.

El nou sistema mòbil, que encara està estudiant l'empresa, detectarà mitjançant el GPS si l'usuari del telèfon està dins un cotxe i, fins i tot, si la persona n'és el conductor.

A més, la nova patent d'Apple classificaria entre segura i insegura la situació de l'usuari del mòbil dins el cotxe.

Segons la patent, si aquest sistema detecta que l'àrea és insegura (és a dir, si l'usuari està conduint el vehicle), el telèfon bloquejaria totes les seves opcions, avisos i notificacions que s'hagin considerat insegures.

Apple també estudia l'opció que el cotxe pogués enviar senyals que inutilitzarien automàticament el telèfon mentre se segueix conduint el vehicle.

"Un canvi cultural"

Si el sistema tirés endavant, Apple "podria canviar la cultura que hi ha darrere els missatges de text", segons el director de política d'automobilisme de l'empresa, Paul Watters.

"Hi ha una addicció per enviar missatges de text molt difícil d'aturar, fins i tot quan ets al cotxe", continua Watters. Així, segons justifica, Apple intentarà ajudar la gent a acabar amb aquesta addicció.

I és que l'ús dels telèfons dins el cotxe multiplica per 23 la probabilitat de patir accidents. De fet, retarda un 35% la capacitat de reacció del conductor.

stats