Xarxes socials

Facebook integra el servei de videoconferència a la seva plataforma

L'acord amb Skype es materialitza en un servei de videotrucada entre dos usuaris. La xarxa social també anuncia millores en el xat, que ara permetrà converses en grup

Francina Bosch
2 min
Servei de videotrucades de Facebook

BarcelonaSecret revelat. Mark Zuckerberg havia anunciat una 'gran novetat' per a la seva xarxa social i, després de rumors i especulacions de tot tipus, la 'bona nova' ha arribat en forma de servei de videoconferència per a Facebook. De fet, l'anunci no agafa desprevingut a ningú, ja que una de les propostes per la qual més gent apostava els darrers dies era, justament, una integració entre la xarxa social i Skype que permetés oferir un servei de VoiP.

Així doncs, l'acord entre Facebook i la plataforma de trucades online de Microsoft (Skype) es materialitza en un botó en el menú de la xarxa social que permetrà realitzar videoconferències entre dos usuaris, almenys en un inici. L'opció de multitrucada podria arribar més endavant. El servei requerirà la instal·lació d'un software en el navegador, però no caldrà que l'usuari disposi d'un compte a Skype per fer servir l'aplicació a Facebook. Zuckerberg ha puntualitzat que, de moment, el servei només estarà disponible en ordinadors, malgrat que estan treballant per incorporar-lo a les plataformes mòbils.

El llançament de l'aplicació de VoiP ha vingut acompanyat d'altres novetats que afecten, principalment, el xat de la xarxa social. A partir d'ara, els usuaris veuran a la part dreta de la pantalla una pestanya desplegable amb tots els perfils dels seus 'amics'. D'aquesta manera, la xarxa de Zuckerberg pretén fomentar l'ús del xat, que també inclourà una nova funció de converses en grup.

La novetat de Facebook arriba just una setmana després que Google anunciés la versió en proves de la seva xarxa social Google+, un projecte ambiciós llançat amb l'únic objectiu d'acabar amb l'hegemonia de Facebook. De fet, una de les principals novetats de la plataforma de Google és, justament, l'opció de videotrucades múltiples. Podem dir amb total seguretat, doncs, que l'imperi Facebook contraataca, i ho fa amb tot l'arsenal que té al seu abast.

El servei de videoconferències i les altres millores anunciades per Facebook estaran disponibles per a tots els usuaris en les pròximes setmanes. Per arrodonir la festa, Zuckerber ha aprofitat el llançament de novetats per corroborar les dades apuntades la setmana passada extraoficialment: Facebook ha superat ja els 750 milions d'usuaris a tot el món.

Vídeo promocional de 'Facebook Video Calling' a YouTube.

stats