La nova tauleta Nexus 7, més prima i amb més resolució

La qualitat de la imatge passa dels 216 píxels per polzada de la seva predecessora als 323

Ara
2 min
Nova Nexus 7 / GOOGLE

BarcelonaEn un esmorzar per a la premsa celebrat per Google a San Francisco s'han donat a conèixer les característiques de la nova tauleta Nexus 7. El dispositiu portàtil porta un Bluetooth 4.0, càmera posterior de cinc megapíxels –a banda d'una altra càmera frontal d'1 amb 2–. També serà més prima i tindrà més resolució de pantalla que la seva predecessora. Concretament, passa dels 216 píxels per polzada als 323, cosa que la situa en el millor lloc del mercat en la seva gamma –7 polzades–. Per tant, els vídeos es podran visualitzar amb més detall i s'han incorporat millores en el so. Segons han explicat des de la companyia de Mountain View, la nova versió de l'aparell amplia en un 30% la gamma de colors que oferia el model anterior.

L'actualització del model de tauleta suposa una posada al dia de l'aparell sense trencar amb el seu principal atractiu, i que li dóna una bona posició al mercat, el preu. La resolució passa dels 1.280 x 800 píxels als 1.920 × 1.200. A més, aquesta adaptació als temps actuals –sobretot a nivell d'imatge– suposa una aproximació al terreny del videojoc, cosa que es veu reflectida en el panell IPS que han elegit, que permet veure correctament la pantalla en un angle de gairebé 180 graus.

Però perquè l'aparell sigui veritablement portàtil, les mesures i el pes han de millorar versió rere versió. Per això, en aquest cas, han reduït pes i gruix. Les dimensions de la nova Nexus 7 són de 201×114x8 mm. Això millora el gruix del model actual, de 10,45 mil·límetres. El preu baixa dels 340 grams als 318.

El model de 16GB està disponible per 229 dòlars, i el de 32GB, per 269 dòlars en versions wifi. Als Estats Units també hi haurà una versió LTE que tindrà un preu de 349 dòlars, amb 32 GB. Tots els models estaran disponibles el 30 de juliol als Estats Units, i arribaran a Espanya setmanes més tard. A hores d'ara, no hi ha una data concreta.

stats