Júlia Otero: "Fa anys que dic que el periodisme està mort"

Entrevista de Carles Capdevila a Júlia Otero, que porta tota la vida a la ràdio i encara no sap fins quan hi seguirà

Ara
1 min

BarcelonaEl director de l'ARA, Carles Capdevila, entrevista Júlia Otero. "És que som una mica ionquis", assegura la periodista, que ara fa les tardes d’Onda Cero, la mateixa emissora d’on va ser acomiadada enmig d’una gran polèmica l’any 1999 per Telefónica, tot i l’èxit del seu programa. En l'entrevista hi trobareu reflexions com aquestes:

"A Espanya hi ha un periodisme cada cop més de trinxera. Entre la política de partit, l’adscripció ideològica i els interessos empresarials, quin marge té el periodista que treballa per a un mitjà?"

"Tots tenim amo. Tots. El meu privilegi és saber que tens uns límits i que estàs en condicions personals i econòmiques de no traspassar segons quins límits, però aquest és un avantatge que no el té tothom, i si no el té tothom tu no ets qui per donar classes d’ètica"

"Sóc hipotensa i he arribat a la conclusió que llevar-me cada dia a les 4 del matí per fer ràdio és un grau de duresa a la vida i un impacte sobre la vida familiar que no sé si estic disposada a pagar. Estic envoltada de persones que han fet aquest esforç i crec que sóc més tronera".

"Defensaré fins al final el sentiment de pertinença de qualsevol persona a la seva identitat, perquè la pàtria és això, el lloc on et trobes còmode, on creus que hi ha un nosaltres del qual tu formes part".

Podeu llegir l'entrevista a l'Ara Premium.

stats