La justícia argentina comença a bloquejar enllaços de Cuevana.tv

Una demanda de l'empresa propietària de continguts Turner Argentina ha motivat el bloqueig d'enllaços en aquets web. HBO i Telefé també preveuen actuar judicialment contra aquest lloc web de sèries i pel·lícules en 'streaming', segons 'La Nación'

Ara
2 min
EL web Cuevana. tv

BarcelonaUna mesura cautelar disposada pel Jutjat Nacional de Primera Instància en el Civil N ° 1, a càrrec del jutge Gustavo Caramel Díaz, ha ordenat a la Secretaria de Comunicacions i a la Comissió Nacional de Comunicacions (CNC) que "procedeixin a bloquejar l'accés de qualsevol usuari d'Internet" als enllaços que apareixen al portal Cuevana cap a les sèries Falling Skies, BRIC i 26 personas para salvar el mundo.

Segons explica el diari argentí La Nación, la mesura havia estat demanada per Turner Argentina, empresa propietària d'aquests continguts, que s'emeten per els cadenes Infinit i TNT de la televisió de pagament. A més, passa poc després que es conegués una altra denúncia, presentada per HBO, i després que Telefé decidís mantenir en suspens una idèntica reclamació judicial. A diferència de HBO i Telefé, que preveuen actuar judicialment pel penal, Turner va recórrer directament al civil.

Aquesta matinada de dimarts, es desconeixia si el Govern havia transmès l'ofici als proveïdors d'accés a Internet. Mentrestant, el creador de Cuevana, Tomàs Escobar, ha afirmat que encara no s'havia rebut "cap notificació de mesura cautelar ni de causa penal".

Mitjançant Twitter, Escobar ha denunciat el dilluns que alguns proveïdors d'Internet estarien bloquejant l'accés als seus continguts.

El web Cuevana.tv va ser creat el 2009i hostatjat a l'Argentina i rep mig milió d'usuaris diaris, aproximadament. No emmagatzema continguts sinó que proposa menús que faciliten enllaços externs d'emmagatzematge en línia. Per aquets motiu, la seva existència ha generat des del seu origen un gran debat sobre la qüestió de drets de propietat d'autor. La revista Rolling Stone va parlar d'aquest lloc web com el gran invent argentí.

stats