L’FBI recomana reiniciar els ‘routers’ per evitar un virus a escala mundial

Estan infectats un total de 500.000 dispositius en un mínim de 54 països

Ara
1 min
Un xinès utilitzant un ordinador per navegar per internet / ACN

BarcelonaL’FBI ha emès un comunicat en què recomana a tothom qui tingui un ‘router’ per connectar-se a internet que reiniciï aquests dispositius per evitar un virus informàtic a escala mundial. Segons el text de l'agència federal, publicat divendres, "ciberactors estrangers han posat en perill centenars de milers de 'routers' en cases i oficines" amb un virus que, "potencialment, és capaç de recopilar informació" a través del dispositiu. Per aquesta raó, l'FBI fa la recomanació "urgent" de reiniciar-lo per interrompre el virus i "ajudar a identificar els afectats", que ara està intentant desinfectar. Segons Talos, la secció de la multinacional tecnològica Cisco que es dedica a les amenaces en aquest sentit, un total de 500.000 'routers' en un mínim de 54 països ja han estat afectats pel virus.

En aquest sentit, el departament de Justícia nord-americà ha alertat que centenars de milers de 'routers' ja estan sota el control d'un grup de 'hackers' anomenat Sofacy Group –també conegut com a Fancy Bear–, que, d'acord amb un comunicat de la institució, ha estat operant des del 2007 contra organitzacions governamentals, militars i de seguretat, i està presumptament vinculat amb Rússia. El Kremlin, però, ha negat cap vincle amb els fets.

Els Mossos d'Esquadra s'han sumat a les recomanacions de l'FBI i, a més, suggereixen canviar la contrasenya d'accés al wifi per una de més segura.

stats