Neix TotSuma, una plataforma de micromecenatge per a la construcció nacional catalana

L'eina, a l'estil de la popular Verkami, recaptarà finançament per a projectes que potenciïn la llengua i la cultura catalanes i treballin pel progrés i la sobirania del país

Ara
1 min

BarcelonaUna plataforma de micromecentage per a la construcció nacional catalana. Això és TotSuma, una nova eina de finançament col·lectiu de projectes que, tal com expliquen els seus impulsors, han de tenir un "mínim comú denominador": han de ser projectes que potenciïn la llengua i la cultura catalanes i treballin pel progrés i la sobirania del país.

TotSuma es va posar en marxa aquest dilluns i, de moment, ja té tres projectes actius i ha recaptat gairebé 700 euros a través de l'aportació de 21 micromecenes. Seguint el patró d'altres plataformes de 'crowdfunding' ja populars com Verkami, les aportacions econòmiques són individuals i d'import lliure, i es fan sobre un projecte en concret.

L'eina, impulsada per tres professionals vinculats a l'àmbit d'internet −Albert Plana i Mallorquí, Joan Camp i Fontcuberta i Roger Lloret i Vila−, neix com una iniciativa sense ànim de lucre i donarà cabuda a projectes individuals i associatius d'ampli espectre −cultural, social, lingüístic, educatiu, empresarial i polític, entre altres.

Els micromecenes tindran l'opció de desgravar el 15% de les seves aportacions a la declaració de la renda. A més, el 5% de les aportacions aniran a parar a Xadica (Xarxa Digital Catalana), una ONG que treballa per a la normalització del català a internet.

stats