Nokia no es rendeix i torna als 'smartphones' amb Android

La marca de telefonia mòbil finlandesa va desaparèixer a finals del 2014 absorbida per Microsoft Lumia

Alba Giró
1 min
El centre d'investigació de Nokia a Ulm, Alemanya, serà una de les víctimes de la reestructuració de la companyia i tancarà abans del 2014.

BarcelonaNokia no ha mort. La històrica marca finlandesa ha anunciat en un comunicat el retorn de la seva marca al mercat dels mòbils i les tauletes amb el sistema operatiu Android.

Ho ha fet gràcies a un acord amb HMD global Oy una nova empresa finlandesa creada per fabricar 'smartphones' i tauletes específicament per a Nokia. Aquest pacte permetrà a HMD utilitzar la marca i la propietat intel·lectual durant 10 anys per fabricar els aparells amb la mítica marca de telèfons mòbils finlandesa.

HMD s’ha compromès a comprar de Microsoft el dret per fer servir la marca Nokia i alguns dels seus dissenys, i està previst que aquesta transacció acabi de tancar-se a mitjans d’aquest any.

La nova empresa pretén invertir uns 444 milions d’euros en els pròxims tres anys per impulsar la marca Nokia.

A finals del 2014, Nokia va desaparèixer absorbida per la marca Microsoft Lumia. De fet, per molts, la seva associació amb Microsoft per utilitzar el sistema operatiu Windows Phone va ser el seu pitjor error.

Ara, però, torna de la mà d’Andoid, el sistema més utilitzat al món.

stats