Xarxes

Un jutge de Pamplona obliga a publicar una sentència via Twitter per primer cop

La condemnada és l'exregidora Ana Pineda, que havia utilitzat la mateixa xarxa social per vulnerar el dret a l'honor de la també regidora Uxue Barkos. El seu compte de Twitter ha deixat de ser públic

Ara
1 min

Barcelona"Publico aquest tuit en compliment de la sentència de l'11.10.12 del jutjat de 1a instància 5 de Pamplona, que declara que els tuits que vaig remetre el 18.03.11 vulneren l'honor d'Uxue Barkos". Aquest és el missatge que el titular d'aquest jutjat, Rafael Ruiz de la Cuesta Muñoz, ha obligat a publicar a través de Twitter a Ana Pineda, exregidora de l'Ajuntament de la capital navarresa, en la sentència en què la considera culpable d'intromissió al dret a l'honor d'una altra regidora del mateix consistori, Uxue Barkos, a qui havia acusat d'utilitzar el càncer que patia amb finalitats polítiques i partidistes. És la primera vegada que un jutge obliga a difondre una resolució no a través dels diaris, com era habitual fins ara, sinó a través de Twitter, la mateixa via per on s'havia comès el delicte.

Segons la sentència, publicada aquest dilluns i que es pot recórrer a l'Audiència Provincial de Navarra, el tuit s'ha de mantenir publicat al compte de Twitter de Pineda durant un període de dos mesos. A hores d'ara, però, es fa difícil saber si Pineda ha complert o no amb l'obligació judicial, ja que ha optat per tancar el seu compte de Twitter, de manera que només els seguidors que ella mateixa accepti podran veure què hi escriu. El text del jutge no estableix en cap moment que els tuits s'hagin de publicar amb el compte obert.

stats