Sant Valentí o Sant Jordi? Google revela què interessa més a Catalunya

El volum de cerques d'un i altre està més equilibrat del que podria semblar

Ara
2 min
Una parella es mira un llibre en una parada de Sant Jordi / FRANCESC MELCION

BarcelonaAquest diumenge és 14 de febrer, el dia de Sant Valentí, en què molts països celebren el dia dels enamorats. La tradició diu que el 23 d'abril, Sant Jordi, és el dia en què Catalunya celebra el dia dels enamorats, però les estadístiques de cerques a Google revelen que l'interès per una i altra celebració a casa nostra està més equilibrat del que podria semblar.

L'any passat, per cada cinc cerques de "san valentin" al febrer, hi va haver nou cerques de "sant jordi" a l'abril. La diferència ha estat encara més gran a favor de Sant Jordi entre el 2012 i el 2014, però el volum de cerques va estar molt més igualat en la dècada del 2000, i les de "sant valentin" fins i tot van superar les de "sant jordi" en una ocasió, l'any 2006.

Al mapa de cerques per comunitats autònomes, l'interès per "san valentin" és inferior a Catalunya que a la resta de l'Estat, amb l'excepció d'Euskadi, on el volum de cerques és encara més baix. Múrcia és la comunitat on hi ha més interès pel dia de Sant Valentí, seguida d'Andalusia.

Per municipis, nou dels deu municipis catalans amb més interès per Sant Valentí són de l'àrea metropolitana de Barcelona. El llistat el completa Tarragona. Al rànquing dels municipis catalans amb més interès per Sant Jordi, en canvi, hi apareixen municipis com Berga, Vilanova i la Geltrú, Igualada o Vic.

Tot i que el dia de Sant Valentí se sol cercar en castellà i el dia de Sant Jordi se sol cercar en català, les estadístiques de cerques d'aquestes últimes setmanes mostren una barreja de tradicions. A mesura que s'apropa el dia de Sant Valentí, estan pujant de manera significativa les cerques de "poesia catalana".

Segons les estadístiques de l'Ara.cat, molts usuaris que fan aquesta cerca a Google acaben visitant el recull dels 10 millors versos de la poesia catalana publicat per aquest diari. A partir de centenars de propostes de versos, es van seleccionar 20 finalistes, i més de 3.000 persones van votar els 10 millors, en què hi destaca Miquel Martí i Pol.

Els 10 millors versos de la poesia catalana

stats