tecnologia

La PlayStation 4 no necessitarà estar connectada a internet i permetrà l'intercanvi de jocs

Sony ha presentat la seva nova consola, que sortirà a la venda per Nadal i costarà 399 euros

Efe
1 min

Los AngelesSony ha mostrat en públic aquest dimarts la nova consola PlayStation 4, malgrat que la presentació oficial es va fer a Nova York al febrer. La PS4, que es negra, rectangular i es pot col·locar tant en posició vertical com horitzontal, sortirà a la venda per Nadal a un preu de 399 euros, no necessitarà estar connectada a internet i permetrà l'intercanvi de jocs de segona mà.

En la conferència prèvia a l'obertura de la fira E3 de Los Angeles, l'esdeveniment de videojocs més important del món, el gegant tecnològic japonès ha revelat part del catàleg de títols que acompanyaran PlayStation 4, i ha fet tota una declaració d'intencions davant la competència.

En primer lloc, la consola no obligarà l'usuari a connectar-se a internet −com l'Xbox One−, si aquest no ho desitja, ni tampoc autentificar els jocs.

El president de Sony Computer Entertainment America, Jack Tretton, ha explicat que la PlayStation 4 oferirà una absoluta llibertat amb els jocs de segona mà. És a dir, el comprador d'un videojoc podrà prestar-lo o revendre'l.

En un any, el catàleg de jocs arribarà al centenar de títols, una vintena dels quals procediran dels estudis de desenvolupament de Sony.

El responsable dels estudis de desenvolupament de Sony, Shu Yoshida, ha afirmat que la potència de la nova consola permetrà diversificar, aprofundir i ampliar les emocions i els gestos.

Al marge dels jocs, Sony també ha revelat que estrenarà el 2014 un servei de joc en núvol amb la tecnologia de Gaikai que oferirà una experiència en 'streaming' tant als usuaris de la PS3 com als de la PS4.

stats