periodisme i xarxes socials

Neix una eina per redactar notícies utilitzant les xarxes socials

Storify permet elaborar documents amb insercions de continguts publicats a les xarxes socials. Mitjans nord-americans com 'The Washington Post' o la cadena pública NPR han utilitzat la versió en proves per redactar alguna de les notícies emeses

Redacció
1 min
Storify

BarcelonaStorify va llançar aquest dilluns la versió beta de la seva eina de redacció online, pensada per elaborar documents amb insercions de continguts publicats a les xarxes socials.

El projecte va sortir a la llum el setembre de 2010, de la mà dels desenvolupadors de Publitweet, amb l'objectiu de facilitar a periodistes i bloguers un sistema per explicar històries a partir de testimonis, enllaços, vídeos i imatges que circulen per Facebook, Twitter, Flickr o YouTube, entre altres xarxes socials.

Storify filtra el contingut de les xarxes socials per paraules clau i l'usuari l'arrossega i el col·loca en una plantilla. Aquestes peces de contingut retenen les seves característiques i interactivitat, així com les metadades que les acompanyen (ubicació, informació del perfil, enllaços, etc).

A banda de crear una pàgina específica amb la recopilació dels fluxos d'informació, l'eina també permet que el contingut sigui incrustat a pàgines web de tercers, permetent presentar la narració de diferents maneres, amb opcions personalitzades.

Fins ara, la plataforma només era accessible a través d'una invitació. Durant el període en proves, s'han creat 21.000 documents, que han registrat més de 13 milions de visites.

Segons informa Efe, mitjans nord-americans com The Washington Post o la cadena pública NPR han utilitzat Storify per redactar algunes de les seves notícies. La cadena àrab Al-Jazira també ha fet ús de l'eina en el seu programa The Stream, del servei en anglès de la cadena.

Storify, amb base a San Francisco, ha aconseguit cridar l'atenció dels inversors de Khosla Ventures, que han aportat 2 milions de dòlars per al desenvolupament del projecte.

stats