Els 15 articles més cercats a la Viquipèdia

'Catalunya', 'Barcelona' o 'Edat Mitjana' encapçalen el rànquing

Alba Giró
2 min
La Viquipèdia arriba als 500.000 articles

BarcelonaUs heu preguntat mai quins són els articles més llegits a la Viquipèdia? La llista de l'any passat demostra el gran interès dels catalans en cercar sobre ells mateixos o sobre temes d'història. L'article més visitat durant el 2015 va ser 'Viquipèdia en català' que conté tota la informació sobre la pròpia Viquipèdia, la seva creació, la seva història i el seu funcionament. El segon més buscat és 'Catalunya' i el tercer 'Barcelona'. Altres articles destacats de la llista del 2015 serien 'Junts pel Sí', o 'Ramon Llull'. Els temes més cercats ens ajuden a analitzar les preocupacions de la societat catalana o els seus interessos. Per exemple podem saber que es va crear el partit polític de 'Junts pel Sí, que se celebra l''Any literari Llull 2015-2016' o que hi va haver eleccions al Parlament de Catalunya.

La Viquipèdia ja ha arribat als 500.000 articles i el proper dia 16 de març celebrarà els seus 15 anys de història. Va ser la primera de les edicions a ser considerada 'perfecta', una denominació que reconeix que s'han completat amb qualitat els 1.000 articles que ha de tenir una enciclopèdia.

Llista dels articles més llegits a la Viquipèdia 2015

1. Viquipèdia en català

2. Catalunya

3. Barcelona

4. Edat mitjana

5. Eleccions al Parlament de Catalunya de 2015

6. Espanya

7. Viquipèdia

8. Ramon Llull

9. Terra

10. Català

11. Segona Guerra Mundial

12. Prehistòria

13. Renaixement

14. Comarques de Catalunya

15. Jaume I

En el següent enllaç es pot consultar la llista d'articles més vistos a la versió catalana de la Wikipèdia per a cada dia. Per exemple, ahir els tres temes més cercats van ser: 'Falles del Pirineu', 'Vaixell de guerra' i 'Dia internacional de les dones'.

stats