La Terra vista per l'Estació Espacial Internacional

Aquest vídeo mostra la Terra des de 400 quilòmetres d'altura i ensenya una nova perspectiva de les aurores boreals, les tempestes i les teranyines de llum que formen les grans ciutats d'arreu del planeta

Ara
1 min

BarcelonaAquest és un dels millors vídeos penjats a la xarxa enregistrats des de l'espai per visualitzar la superfície del nostre planeta. A una velocitat augmentada, aquestes imatges captades des de l'Estació Espacial Internacional, i editades per Michael König, utilitzen el sistema time-lapse per mostrar als habitants de la Terra com és el planeta vist des de dalt. Aquesta tècnica fa servir l'acceleració de fotografies per donar-los continuïtat i aconseguir, així, un efecte de moviment en el contingut de la imatge.

Al llarg del vídeo, s'hi poden observar molts fenòmens diferents, alguns de naturals i d'altres que no ho són. Aurores boreals, llamps, llums de ciutats o les estrelles que emmarquen la Terra són els protagonistes d'una filmació realitzada a uns 400 quilòmetres sobre els nostres caps. Les dues primeres seqüències han estat preses sobre els Estats Units; després, la nau espacial capta altres indrets del globus terraqüi.

Aquestes imatges han estat enregistrades per la tripulació de l'Estació Espacial Internacional durant l'octubre del 2011. La banda sonora correspon a Jan Jelinek, un conegut productor de música electrònica que ha estat a Barcelona com a discjòquei al festival Sónar.

Vídeos com aquest s'havien intentat fer abans des de la mateixa aeronau, però els resultats anteriors disten molt dels aconseguits en aquesta ocasió.

stats