De professió, 'youtuber'

Proliferen els usuaris que es guanyen la vida creant videotutorials subvencionats per empreses

Efe
2 min
Imatge del videojoc Minecraft, un dels més comentats entre els youtubers.

MadridYoutube és una xarxa social que va més enllà de l'entreteniment. Molts joves s'hi endinsen per simple afició però quan comencen a veure que els seus vídeos es fan virals i que guanyen popularitat la simple diversió passa a convertir-se en una forma de guanyar-se la vida.

S'anomenen 'youtubers' i la majoria es dedica als 'gameplays' o a les partides de videojocs comentades. Un 'gameplayer' és un usuari que mentre juga a un videojoc grava la seva partida, ja sigui a l'ordinador o en qualsevol tipus de consola. Posteriorment, edita el vídeo, el comenta i el penja a Youtube. L'objectiu és crear un tutorial perquè altres jugadors puguin observar i aprendre les estratègies per millorar i guanyar les seves partides.

Però com ho fan, els youtubers, per guanyar-s'hi la vida? Primerament, guanyant popularitat i aconseguint un mínim de 1.000 seguidors perquè una empresa s'ofereixi a patrocinar-los. D'aquesta manera, guanyar-se la vida només és possible per alguns 'privilegiats'.

L'usuari Vegeta777 en un dels seus vídeos més famosos afirma que "Youtube enganxa, és així". Aquest usuari ha obtingut més de quatre milions de seguidors i als seus vídeos comenta les partides dels videojocs, a la vegada que proporciona pistes estratègiques i consells als aficionats. Segons la web Social Blade, aquest creador de vídeos madrileny és el segon més popular a Espanya. El més seguit és El Rubius, amb més de sis milions de subscriptors al seu canal i amb nou milions de reproduccions amb paròdies com el videojoc de Minecraft i altres vídeos virals com 'El furby assassí'.

L'usuari El Rubius es va iniciar a Youtube amb els anomenats 'gameplays', igual que Vegetta777, però després del seu èxit va començar a crear paròdies sobre l'amistat o sobre la seva gata Raspberry McFaggotCakes, que s'ha fet tant famosa com ell amb milions de reproduccions.

El Nacho és un usuari de 13 anys i es considera fan d'aquests youtubers: "els veig perquè em fan riure, sobretot per 'les tonteries' que diuen, alguns vídeos els he vist fins a tres o quatre vegades". I es que aquests tipus de vídeos són tot un èxit entre els més joves, molts youtubers interpreten un personatge i això els fa guanyar subscriptors. Així mateix, s'han creat autèntics clubs de fans dels usuaris més populars.

Els videojocs són el format que més triomfa a la xara però a Youtube també s'hi troben tutorials sobre consells de bellesa, moda o maquillatge. Alguns d'aquest vídeos han batut rècords de subscripcions, com és el cas de l''Angelina Jolie make up tutorial' de Michelle Phan amb més de 5 milions. Es tracta d'una jove vietnamita nord-americana que comparteix els seus consells de bellesa i que la seva popularitat li ha fet possible treballar per la firma francesa Lancome.

Segons un informe recent de la Comissió Europea, els joves espanyols passen una mitjana de 90 minuts al dia connectats a Internet. Una gran part significativa la dediquen a la xarxa social de Youtube, la més popular després de Facebook.

stats