tecnologia

Microsoft confirma el llançament de Windows 8 el 2012

La nova versió del sistema operatiu estarà disponible per a ordinadors personals i 'tablets'. La companyia presentarà avui fins a 500 actualitzacions a l'entorn Windows Phone

Efe
1 min
Steve Ballmer, president executiu de Microsoft

BarcelonaEl president executiu de Microsoft, Steve Ballmer, ha confirmat que la nova versió del sistema operatiu Windows arribarà al mercat el 2012 en versions per a ordinadors personals i tablets, segons ha publicat el web de l'empresa.

Ballmer s'ha referit a aquest nou software com a Windows 8 i ha deixat entreveure que funcionarà amb processadors ARM, que són els utilitzats actualment en la majoria de tablets i smartphones.

El directiu de Microsoft va comentar en una conferència de desenvolupadors celebrada a Tòquio que encara hi ha moltes novetats més “de cara a la propera generació de sistemes Windows que sortiran al mercat l'any que ve”.

Les declaracions de Ballmer estan en la línia del que ja va anticipar en el congrés CES, celebrat a Las Vegas el passat gener, en què la companyia va avançar que el sistema operatiu que substituirà el Windows 7 estarà disponible en estructures de software conegudes com System on a Chip (SoC), en les quals treballen Intel i AMD. Aquesta és la tecnologia que utilitzen les versions més actuals de tablets i smartphones en què Google i Apple han passat per davant de Microsoft.

Microsoft presentarà avui fins a 500 actualitzacions a l'entorn Windows Phone en un esdeveniment que se celebrarà a Nova York. La companyia va llançar Windows 7 el novembre de 2009 i espera que aquest any es venguin 350 milions d'ordinadors amb el sistema operatiu instal·lat de sèrie.

stats