xarxes socials

La UE investigarà el sistema de reconeixement facial de Facebook

L'organisme europeu per la protecció de dades GT 29 estudiarà si l'acció de Facebook ha violat la regulació establerta sobre privacitat i protecció de dades. Autoritats del Regne Unit i Irlanda també estarien investigant la nova aplicació de la xarxa social

Redacció
1 min

BarcelonaLa UE investigarà el sistema de reconeixement facial de Facebook, arran del rebombori aixecat aquesta setmana, després que es sabés que la xarxa social ha habilitat una aplicació d'etiquetatge que suggereix la identificació automàtica d''amics' a les fotografies. El servei, activat sense previ avís als perfils de bona part dels usuaris, podria vulnerar el dret de privacitat dels internautes.

Segons informa el web Bloomberg Businessweek, l'organisme europeu per la protecció de dades GT 29, format per representants dels 27 estats membres, estudiarà si l'acció de Facebook ha violat la regulació establerta sobre privacitat i protecció de dades. “L'etiquetatge de persones en les fotografies només s'hauria de permetre sempre que hi hagués el consentiment previ dels usuaris afectats”, ha dit Gerard Lommel, representant de Luxemburg del GT 29, que ha afegit que “aquesta mesura pot suposar molts riscos per als usuaris”.

Blomberg assenyala que autoritats del Regne Unit i Irlanda també estarien investigant la nova aplicació de Facebook.

La xarxa social de Mark Zuckerberg no és l'única companyia que ha passat per la lupa de la UE. Google, Microsoft i Yahoo! són alguns dels gegants d'internet que també han sigut investigats per possibles vulneracions de la privacitat dels usuaris.

stats