Dir adéu a Espanya… ballant a l'oficina

El col·lectiu Youcat s'inspira en el vídeo de la treballadora d'una web que deixa la feina i exposa les seves queixes ballant

Ara
1 min

BarcelonaFa deu dies es va convertir en un fenomen viral el vídeo d'una treballadora d'una web que decideix deixar la feina mitjançant una gravació on se la veu ballant a l'oficina i explicant els seus motius per marxar. L'èxit del vídeo va inspirar nombroses versions, entre elles la de la mateixa empresa d'on la noia s'havia acomiadat. L'última versió arriba de molt a prop, d'Osona, i té com a protagonista no una treballadora farta de com l'ignoren a l'oficina, sinó uns catalans que, cansats del tracte que reben d'Espanya, reclamen votar per decidir el seu futur.

Els autors del vídeo expliquen que és un homenatge a la gravació de la noia que comunica al seu cap que deixa la feina a través d'un vídeo on se la veu ballant dins l'oficina al ritme de la cançó 'Gone', del raper Kanye West. Youcat s'ha inspirat en el vídeo per crear-ne un de nou. En aquest cas, però, qui està tip no és una treballadora que decideix marxar després de dos anys en una empresa, sinó un país, Catalunya, "que marxa després de 300 anys de treballar per a Espanya". El vídeo ha tingut ja 15.000 visites a YouTube.

El col·lectiu Youcat és l'autor dels famosos vídeos 'Lipdub per la Independència' (2.200.000 de visites) i 'Flashmob per la Independència' (230.000 de visites). La seva última iniciativa, acabada d'estrenar, porta per títol 'An interpretive dance for Spain - Kanye West, Gone'.

stats