Publicitat
Publicitat

Acaba la restauració del retaule barroc de santa Caterina a la catedral de Girona

La intervenció ha durat quatre mesos i s'ha actuat tant en l'estructura com en un oli sobre tela del segle XVII que ocupa el centre del retaule

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha acabat la restauració del retaule barroc de santa Caterina a la catedral de Girona. L'actuació s'ha culminat amb el muntatge, al centre del retaule, de la gran pintura a l'oli sobre tela que representa la santa amb els seus atributs. Han calgut quatre mesos per completar tota la millora del retaule, i la restauració s'ha fet entre la seu del CRBMC i 'in situ', al temple.

El retaule és de fusta daurada, amb decoració d'estofa al tremp (decoracions vegetals) i policromia a l'oli (rostres dels personatges). Destaca la pintura a l'oli sobre tela situada al centre, obra de Joan Arnau Moret. Tot això està col·locat sobre un basament de pedra nummulítica de Girona.

La restauració s'ha dut a terme en dues parts. Una per restaurar la pintura sobre tela, que es va dur al CRBMC per treballar-hi amb més bones condicions. L'altra, que s'ha fet al temple, ha consistit a intervenir en l'estructura de fusta, amb policromia i dauradura. El retaule no s'havia desmuntat mai i els tècnics han volgut mantenir aquesta característica durant la intervenció. Per això les tasques 'in situ' han requerit una bastida a l'anvers i al revers del retaule per poder arribar a tots els racons del moble.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT