Alliberen tres dones a les quals obligaven a prostituir-se en un club del Gironès

Les haurien enganyat a través d'internet amb la promesa d'un bon lloc de treball i allotjament pagat

La policia espanyola ha alliberat tres dones a Medinyà (Gironès) víctimes del tràfic de persones i explotades sexualment en un club d'aquesta localitat. S'han detingut cinc persones de l'organització. Segons la investigació policial, les dones van respondre a anuncis de pàgines de contacte russes que els oferien feines amb molt bones condicions econòmiques, amb el viatge i l'allotjament pagat. Un cop a Catalunya, se'ls informava del deute que havien assumit, els retiraven la documentació personal i se les coaccionava per exercir la prostitució per fer front al pagament.

La investigació va començar gràcies a una denúncia feta per correu electrònic a la Policia, que va començar a investigar-ne la veracitat i a conèixer el funcionament intern de l'entramat. Van poder esbrinar que l'organització internacional publicava una sèrie d'anuncis a la pàgina web de contactes amb llocs de feina atractius, amb sous de més de 6.000 euros mensuals. Moltes dones, sobretot de classes socials humils i amb situacions personals complicades, havien contactat amb l'anunciant. 

Segons ha informat la policia espanyola, la interessada i el captador establien converses privades per concretar les condicions de treball i del trasllat sense que la víctima fos conscient del deute que estava assumint. Un cop a l'aeroport de Barcelona, el captador se les enduia fins al club de Medinyà. Allà, se'ls retirava la documentació personal i se'ls comunicava el deute que havien contret amb els organitzadors de la trama, i se'ls oferia la possibilitat de pagar-ho exercint la prostitució. Quan s'hi negaven, les dones rebien amenaces i eren coaccionades o agredides físicament. 

Amb l'entrada i l'escorcoll al club, la Policia va poder detenir els cinc integrants de l'organització i 11.600 euros en metàl·lic, dos vehicles de gama alta, quatre rellotges de luxe i diverses joies, a més de documentació relacionada amb les activitats sexuals de les dones. Es calcula que hi havia 26 dones exercint la prostitució en aquest local de nou nacionalitats diferents. 

Més continguts de

El + vist

El + comentat