Èxit de participació al XVI Obert Internacional d'Escacs de Figueres

Es disputa de l'11 al 18 d'agost al castell de Sant Ferran

El XVI Obert Internacional d’Escacs de Figueres Miquel Mas comptarà enguany amb la participació més nombrosa de totes les edicions que s’han disputat fins ara. Fins a 146 jugadors figuren inscrits a algun dels tres grups del torneig. Entre ells, al grup A, hi ha un total de 15 titulats internacionals, encapçalats per l’estrella de primer nivell mundial Axel Bachmann i per Levan Aroshidze, que són els dos jugadors que compten amb més opcions per endur-se el títol. Altres jugadors amb possibilitats són Thejkumar, Miguel Muñoz i Javier Campos.

Bachmann, amb 2.623 punts d’Elo Fide, és el jugador més fort que mai hagi jugat l’Obert de Figueres. Actualment ocupa el lloc número 156 del món i el 20è del continent americà. Pel que fa als millors gironins i que poden optar a fer norma de Mestre Internacional, destaquen Pol Sabrià i Jordi Serra.

Pel que fa al grup B, és el més nombrós, amb de 60 inscrits, i cal destacar-ne la participació d’una desena de jugadors francesos. El grup C que constitueix el IV Obert Infantil sub12 té actualment 36 inscrits i encara pot augmentar, ja que aquest grup no comença fins al dia 15 a la tarda.

Com en els darrers anys, el torneig es disputa de l’11 al 18 d’agost al Castell de Sant Ferran. Entre els tres grups es repartiran més de 5.100 euros en premis. L’Obert es jugarà cada tarda a les 16.30 h, excepte la doble ronda del dissabte 15 i la darrera ronda, que es disputarà el dia 18 a les 09.30 h.

Aquest diumenge el Club d’Escacs Figueres ha organitzat la 3a prova del Campionat Territorial d’Escacs Actius. El torneig ha comptat amb la participació de 34 jugadors, entre els quals destaquen sis mestres catalans. La prova ha tingut un dominador clar, que també era el número del rànquing. Es tracta de Pol Sabrià (Santa Eugènia), que amb 8 de 9, només ha cedit dues taules. El segon lloc, amb 7 punts, ha estat per al jove Eduard Aymerich (Olot), i el tercer, per a Álex Sáez (Catalunya) també amb 7 punts.

El + vist

El + comentat