Publicitat
Publicitat

Girona serà la capital catalana de la música familiar

El Festivalot, promogut per Els Amics de les Arts, se celebrarà els dies 6 i 7 de juny

A les nombroses i innovadores propostes musicals que en els darrers anys han convertit Girona en capital de festivals s'hi suma ara el Festivalot, que omplirà la ciutat de música destinada al públic familiar durant el cap de setmana del 6 i 7 de juny de 2015. Es tracta d'una iniciativa ideada per Els Amics de les Arts i promoguda per la productora de la banda, Pistatxo Produccions, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona.

Tres escenaris i entrades a preus assequibles

Tres escenaris oferiran una programació que inclourà música clàssica, pop-rock, jazz, música per a nadons o música tradicional, a un preu que no superarà els 10 euros per entrada. Les actuacions, adaptades per al públic infantil (de curta durada, a volum limitat i en horari diürn), es repartiran entre el Teatre Municipal, l'Auditori de La Mercè i la Plaça de la Independència. En aquest darrer espai les actuacions seran gratuïtes. A més, s'habilitarà un quart escenari obert a qui vulgui tocar el seu propi repertori. A l'Auditori de La Mercè hi haurà àrea de descans i de lactància.

Omplir un buit

El Festivalot neix per omplir un buit, segons han explicat a Girona els membres d'Els Amics de les Arts (Joan Enric Barceló, Ferran Piqué, Eduard Costa i Dani Alegret). Segons Eduard Costa, malgrat que Catalunya és "exportadora de música familiar", amb propostes de gran nivell, no hi havia cap festival dedicat exclusivament a les famílies. Joan Enric Barceló i Ferran Piqué han destacat la importància d'exposar els nens de curta edat a tot tipus d'estils musicals, des del rock al jazz.

D’entre els espectacles confirmats al Festivalot hi ha el concert dels propis promotors, Els Amics de les Arts, amb format adaptat als nens i nenes, així com l’espectacle "Cordes Grillades", del Quartet Brossa de corda o l’actuació de Lali Rondalla. L’organització ha anunciat l’obertura de convocatòria per a espectacles professionals que vulguin entrar a la programació a través de la pàgina www.festivalot.cat, des d’on s’anunciarà també el cartell definitiu i el llançament de la venda d’entrades.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha agraït que Els Amics de Les Arts hagin triat aquesta ciutat (on viuen dos dels membres de la banda) per organitzar-hi el Festivalot. "És una proposta que feia falta en una ciutat cultural i referent de festivals innovadors com és Girona", ha dit Puigdemont.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT