MEDI AMBIENT

Girona guanya natura amb la recuperació de les Deveses d’en Bru

La ciutat de Girona ha guanyat 32 hectàrees d’espai natural amb l’adequació de les Deveses d’en Bru, situades a la banda oest del pont de Fontajau. En aquest punt, s’ha creat una xarxa d’itineraris perquè els ciutadans puguin descobrir l’entorn tot fent esport o caminant. També s’han dut a terme tasques de conservació i millora de l’espai.

El maig del 2019, el Consorci del Ter va signar un acord de custòdia del territori amb la propietat per deu anys prorrogables. L’objectiu és recuperar i conservar les Deveses d’en Bru i permetre la millora i conservació dels hàbitats i espècies pròpies d’un espai periurbà fluvial inclòs a la Xarxa Natura 2000 pels seus valors naturals, fent-lo compatible amb un ús públic racional i sostenible.

32 hectàrees més

Els treballs, que han tingut un cost de 50.500 euros, van a càrrec del Consorci del Ter i s’han finançat amb una subvenció del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i una aportació de l’Ajuntament de Girona.

Segons l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la recuperació d’aquesta zona permet guanyar 32 hectàrees més per a ús de la ciutadania que, a més a més, suposen una oportunitat per conèixer la biodiversitat del territori.

A més d’una xarxa d’itineraris controlada i senyalitzada, aptes per a ciclistes i vianants, s’ha actuat per eliminar espècies exòtiques invasores de flora que amenacen comunitats naturals d’interès. També s’han reduït les poblacions d’espècies de tortugues aquàtiques no originàries i es volen afavorir les poblacions de ratpenats amb la instal·lació de caixes niu i amb l’adequació d’una caseta per a la reproducció, aclimatació i repòs d’aquests animals.

El + vist

El + comentat