Millo assegura que les obres del Parc Central de Girona acabaran abans del 21 de març

El delegat descarta definitivament soterrar el tren convencional i enderrocar el viaducte

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha compromès a finalitzar "en un mes" les obres del Parc Central, que havien d'acabar a principis de gener. "Si avui som 21 de febrer, el 21 de març segur que hauran acabat", ha assegurat durant una visita a les obres del tren d'alta velocitat a Girona, en la qual també ha descartat que es soterri el tren convencional i s'enderroqui el viaducte que parteix tota la ciutat.

El ministeri de Foment va prometre a la ciutat que el projecte de l'alta velocitat a Girona constaria de tres branques: construir les vies de l'AVE, soterrar el tren convencional i enderrocar el viaducte i construir una nova estació que acollís els serveis de trens i autobusos. 

Però un cop va arribar l'alta velocitat a la capital gironina, el govern espanyol es va desentendre de la resta del projecte per culpa, segons Millo, de la "crisi econòmica": "Des del moment en què es van projectar aquestes obres han passat molts anys, i hem passat per una profunda crisi econòmica que va produir durant anys consecutius pèrdues d'ingressos públics de l'ordre de 90.000 milions d'euros cada any".  

El delegat també ha anunciat que, cinc anys després de posar-la en marxa, finalment l'estació de l'alta velocitat i el túnel ja compten amb el  sistema de comunicacions d’emergència RESCAT, després de complir els requisits de seguretat  de la Generalitat, Bombers i Protecció Civil.

Pel que fa a les obres del Parc Central, només queda enllestir l'entorn de la sortida de l'estació d'autobusos i la zona de jocs infantils. Aquesta és l'última peça del faraònic projecte del TAV a Girona, que havia de durar 36 mesos però que s'acabarà allargant més de 114, uns incompliments i greuges que l'Ajuntament de Girona està recopilant per acabar portant Adif als tribunals. 

El + vist

El + comentat