CULTURA

El Museu del Circ De Besalú costarà 5 milions d’euros

El futur museu de les arts del circ, Circusland, que es farà a tocar del monestir de Besalú (Garrotxa), està pressupostat en 5 milions d’euros. La Circus Arts Foundation, amb Genís Matabosch al capdavant, n’assumirà el 70%, cosa que inclou la compra de Cal Coro i el lloguer amb opció de compra de l’edifici dels claustres, els dos espais del museu. El 10% es vol cobrir amb aportacions d’empreses i el 20% restant (un milió) amb aportacions de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament. Els representants de les diferents administracions van confirmar ahir que donaran suport a aquest projecte “ambiciós”. Els promotors del museu han assegurat que, un cop l’equipament estigui inaugurat, serà totalment autosuficient a nivell econòmic.

El nou equipament té previst obrir portes d’aquí un any amb la reunificació de dos edificis de tres plantes on hi havia hagut l’antiga abadia benedictina de Sant Pere. El projecte, que es desenvoluparà per fases, inclou la restauració i adequació dels dos edificis. El promotor i president de la Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha avançat que en la primera fase s’obrirà un 80% de l’exposició permanent. Les altres fases no tenen calendari perquè dependran de la disponibilitat econòmica.

El futur palau internacional de les arts del circ vol ser un centre de referència internacional dedicat a la història d’aquest art, així com a la recopilació, conservació, investigació i difusió d’aquest llegat cultural. Es vol superar la clàssica proposta d’un museu convencional i oferir als visitants una experiència en sintonia a la que ja perceben els assistents als espectacles de circ produïts per la fundació, que cada any atrauen 60.000 espectadors.

Més continguts de

El + vist

El + comentat