FESTIVALS

Palamós evoca l’atac del corsari Barba-rossa que va patir el 1543

Una exposició que s’inaugura demà al Museu de la Pesca de Palamós evoca el cruent atac dels corsaris de Barba-rossa contra la població que es va produir l’octubre del 1543. La mostra inclou 15 il·lustracions de gran format que ha creat el dibuixant i dissenyador Ferran Casellas. L’autor reprodueix les escenes d’aquell atac, i la destrucció que va causar a la població. La temàtica de pirates i corsaris centra enguany el festival Palamós Terra de Mar, que se celebra aquest cap de setmana. L’objectiu del festival és fomentar la cultura, el patrimoni i les tradicions nàutiques i marineres.

Vaixells d’època

Durant aquest dissabte i diumenge, els visitants tindran l’oportunitat de visitar els vaixells participants en el festival, entre els quals hi ha la caravel·la Nao Victoria. Es tracta de la rèplica del navili que entre 1519 i 1522 va realitzar la primera volta al món circumnavegant el planeta, una gesta marítima capitanejada per l’explorador i marí basc Juan Sebastián Elcano. Altres vaixells que es podran visitar són el pailebot Santa Eulàlia, construït l’any 1918, totalment de fusta i amb un total d’11 veles, i el Punta Mayor, un modern remolcador de 60 metres d’eslora dedicat a tasques de rescat.

A més de poder veure per dins aquests vaixells, els visitants del Palamós Terra de Mar podran realitzar recorreguts marítims pel litoral de Palamós amb la goleta Corsari Negre, de 23 metres d’eslora, i amb el catamarà Atlàntida. També s’ofereix la possibilitat de fer cursets d’iniciació a la navegació a vela, amb caiac i paddle surf ; degustar la cuina marinera, assistir a les exhibicions de llanxes d’època, i participar en jocs infantils i espectacles de carrers de la població.

Més continguts de