Una setantena de bussejadors protesten per la preservació de les illes Formigues

Asseguren que la zona pateix una "explotació desmesurada" i reclamen que es comenci a aplicar el PEIN que es va aprovar el 2006 i que regula les activitats a la zona

Amb una pancarta en què es podia llegir "Sóc fràgil. Estima'm", l'Associació d'Amics de les Illes Formigues s'ha manifestat, sota l'aigua, en protesta per l'explotació que duen a terme diversos col·lectius en aquest paratge.

Asseguren que hi ha massa activitat a la zona i exigeixen a la Generalitat i als ajuntaments que apliquin el PEIN que es va aprovar fa 11 anys i que regula l'activitat que s'hi fa. El president de l'Associació d'Amics de les Illes Formigues, Jordi Sistach, assegura que cal limitar l'activitat perquè "el mar ho reclama". Sistach explica que amb aquesta mobilització pretenen implicar tota la societat i demana que "es prengui consciència" de la importància de mantenir un paratge natural com les illes Formigues.

A la manifestació submarina d'aquest dissabte hi han participat quatre grups de submarinistes de Llafranc, Palamós i Calella de Palafrugell. Sistach assegura que mantindran les protestes si no hi ha un canvi d'actitud de l'administració i no es comença a regular l'activitat.

Més continguts de