Comarques Gironines 17/07/2017

El Suprem avala que Caldes de Malavella pugui explotar l'aigua termal

Comença un nou procés, que el consistori preveu llarg, per tal de conèixer dimensions i connexions subterrànies del pou de la Repsol

Acn
1 min
Mai prengueu més líquid  del que el cos pot assumir

Caldes de MalavellaEl Tribunal Suprem no ha admès a tràmit el recurs que l'empresa Vichy Catalan va presentar contra una sentència del TSJC en referència a l'explotació comercial del pou de la Repsol de Caldes de Malavella (Selva).

La sentència avalava que es pogués fer un aprofitament públic de l'aigua termal d'aquest pou i ara el Suprem no creu que el recurs presentat per la companyia tingui fonament suficient. Aquesta decisió de l'última instància judicial tanca aquest periple però des del consistori temen que en començarà un altre.

En aquest cas serà per fer les proves per saber l'abast del pou i les connexions que té amb la resta de l'aigua termal subterrània que hi ha en aquest municipi. La primera voluntat de fer ús d'aquest pou per part pública es va manifestar el 2007, ara fa 10 anys.

Gran part dels pous de Caldes són de Vichy Catalan i, en un percentatge menor, d'Aguas de San Narciso. Aquest pou de la Repsol, que l'empresa va trobar i va decidir no utilitzar a prop de la nau que tenia al municipi, està ubicat a l'entrada del poble.

Per tal de veure si una possible extracció afectaria la resta de pous, es farà una instal·lació de diversos comptadors a les diferents explotacions, un procés en què ja preveuen que les empreses posin traves tècniques per allargar la prova. Un cop es pugui fer caldrà extreure aigua 5 dies seguits per tal de veure si afecta el nivell o no de la resta de reserves. El consistori hi treballa però encara no té calendari.

stats