Comarques Gironines 31/07/2017

L'hereu de Caterina Albert dona el fons de l'escriptora a l'Escala

En el llegat hi destaca el manuscrit original de 'Solitud'

Acn
1 min
L'hereu legal de Caterina Albert, Lluís Albert Rivas, assenyala amb un bastó un element de la finca del Clos del Pastor

L'EscalaL'hereu legal de Caterina Albert (coneguda amb el sobrenom literari de Víctor Català), Lluís Albert, ha donat el fons personal de l'escriptora a l'Ajuntament de l'Escala (Alt Empordà).

El consistori preservarà ara aquest llegat, format entre d'altres per dibuixos, pintures i primeres edicions de la seva obra. Hi destaca, sobretot, el manuscrit original de 'Solitud', la novel·la modernista per excel·lència.

L'acord entre l'hereu i l'Ajuntament es complementa amb la compra, per part del consistori, de la finca del museu-arxiu del Clos del Pastor. El municipi l'adquireix per 375.000 euros, amb l'objectiu que la finca continuï acollint una part del fons personal de l'escriptora i sigui visitable. La resta del llegat de Caterina Albert es preservarà a l'arxiu històric de l'Alfolí de la Sal.

L'hereu de l'escriptora ha destacat que la d'avui és una "data transcendental". Per la seva banda, l'alcalde del municipi, Víctor Puga, ha subratllat que l'acord permet "donar impuls i posar encara més en valor l'obra de Víctor Català".

stats