Comarques Gironines 29/03/2016

El Cul de la Lleona de Girona tindrà unes escales més segures

L'escultura de la plaça de Sant Feliu disposarà abans de Temps de Flors d'una estructura esglaonada amb un passamà per evitar accidents mortals com el de fa quatre mesos

Josep Pastells
1 min
Imatge simulada dels esglaons que es col·locaran al Cul de la Lleona / Ajuntament de Girona

GironaQuatre mesos després de retirar les escales de ferro –sense barana i amb graons estrets– que hi havia al peu del Cul de la Lleona quan el turista francès Joseph Polizzano hi va relliscar fatalment, l’Ajuntament de Girona ha anunciat que properament les substituirà per una estructura esglaonada amb un passamà. La instal·lació que es col·locarà al peu de la concorreguda escultura de la plaça Sant Feliu estarà en ús abans del 7 de maig, quan comenci 'Girona, Temps de Flors', i constarà de cinc esglaons fets de planxa d’acer 'corten' antilliscant, amb una alçada aproximada d’1’40 metres.

“L'objectiu és crear un espai d’accés a l’escultura amb millors condicions de seguretat”, ha assenyalat Joan Alcalà,tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública. L’execució de l’obra anirà a càrrec de les brigades municipals. "Fins ara no ens havíem plantejat que aquesta escala podia ser un element perillós", va declarar Alcalà fa quatre mesos després de l'accident que va provocar la mort del turista francès de 75 anys.

Milers de turistes compleixen cada any la tradició de petonejar el Cul de la Lleona, una estàtua que forma part de l'imaginari de llegendes de la ciutat. L'animal, que en realitat és un lleó mascle però ha quedat fixat com a lleona per la tradició ciutadana, està enfilat a dalt d'una columna de pedra i, segons explica la història, fer-li un petó al cul garanteix que es tornarà a Girona.

stats