Comarques Gironines 06/07/2017

L’exregidor de Girona Enric Pardo deixa ICV perquè el partit no dona suport al referèndum

L’històric militant estripa el carnet dels ecosocialistes perquè creu que "traeixen" molts anys de lluita

Maria Garcia
2 min
Imatge d'arxiu d'Enric Pardo, durant la seva etapa com a regidor de l'Ajuntament de Girona

GironaNova baixa a les files d'Iniciativa per Catalunya Verds. L'exregidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Girona entre el 2003 i el 2011, Enric Pardo, ha deixat la militància del partit per la seva posició respecte al referèndum. Segons explica en un escrit al seu mur de Facebook, l'exregidor creu que en un moment que el país "clama per replantejar aspectes tan importants com la república o el procés constituent" és un "error quedar-se en una posició equidistant".

Tant és així, que Pardo considera que ICV està "traint" la seva "lluita de radicalitat democràtica i de lluita de les classes populars". A més, ha acusat Iniciativa de "posar els interessos del partit al davant dels interessos del país". I ha confessat que durant un temps va creure que aquesta "equidistància" era una manera d'evitar "esquerdes davant un incert procés", però apunta que, ara, "ja no es justifica".

El també activista ecologista, que no ha volgut fer declaracions, ha assenyalat que la gota que va fer vessar el got va ser la decisió d'ICV de no assistir a l'acte del referèndum, després de mesos acumulant desafeccions. "El dia en què es convoquen els partits al Parlament per explicar el referèndum, i dia en què el meu partit ni tan sols considera important anar a escoltar les explicacions que es donaran al país, avui, doncs, és el dia de dir prou i adeu", va escriure ahir a la tarda a la xarxa social.

Enric Pardo es va presentar a les eleccions municipals com a independent d'ICV el 2003, però quan van formar el govern tripartit amb el PSC i ERC, se'n va fer militant. Durant dues legislatures va ser el regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Girona, on va protagonitzar diverses polèmiques amb els seus socis de govern, que massa sovint no compartien les seves decisions o declaracions públiques. A més, entre el 2008 i el 2011 va ser el coordinador d'ICV a les comarques gironines.

El seu escrit a Facebook ha provocat desenes de reaccions, la majoria de suport a la seva decisió. Precisament, un dels missatges l'ha escrit el seu excompany de files, Joan Olóriz, que també va ser el regidor de Serveis Socials a l'Ajuntament entre 2003 i 2011, i que fa dos anys es va presentar a les eleccions espanyoles amb ERC, després d'abandonar ICV. "Ara, res més que una abraçada ben forta! Ens veurem a casa teva amb una cervesa a la mà ben aviat. Escoltaré i en parlarem, amic", ha deixat escrit Olóriz.

La nova baixa deixa en pitjors condicions una militància d'ICV que a la ciutat de Girona cada cop aplega menys simpatitzants. A les darreres eleccions municipals, amb Eugènia Pascual com a cap de llista, el partit va perdre la seva representació al ple municipal i va passar de dos regidors a cap.

stats