SOCIETAT
Comarques Gironines 03/02/2021

Girona, Temps de Flors se celebrarà només en exteriors

ARA
2 min
Muntatge floral d’una edició precedent de la mostra Girona, Temps de Flors.

GironaLa 66a edició de Girona, Temps de Flors, la mostra floral que cada any omple Girona de turistes d’arreu, se celebrarà igualment aquest 2021, però sense polaritzar-se en el casc antic de la ciutat i oberta a altres barris de la ciutat. Segons ha explicat l’Ajuntament, les instal·lacions artístiques i mostres florals estaran ubicades únicament en espais exteriors per la pandèmia de covid-19. L’esdeveniment tindrà lloc del 8 al 16 de maig i complirà amb totes les mesures sanitàries establertes. La convocatòria per seleccionar els projectes ja està oberta i els col·lectius i artistes que hi vulguin participar tenen fins al 15 de febrer per presentar la sol·licitud.

“Hem volgut adaptar Temps de Flors a la realitat que ens ha portat la pandèmia, posant al davant la seguretat tant dels responsables dels muntatges com dels treballadors i els visitants. Però la voluntat ha sigut fer la mostra, perquè també creiem que en aquests moments cal mantenir totes aquelles activitats que generin un retorn econòmic a la ciutat i que es puguin fer en bones condicions”, ha assegurat la tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, que ha afegit que ho tindran “tot a punt per gaudir de Temps de Flors, sempre que la situació no empitjori”.

Amb la voluntat de donar continuïtat a la mostra històrica, i tenint en compte la impossibilitat de preveure amb exactitud l’estat de la situació pandèmica al mes de maig, el consistori ha previst tots els possibles escenaris i, finalment, s’ha optat per crear un recorregut d’espais únicament exteriors, en un radi d’exposició molt més ampli que l’habitual. Concretament, s’han conservat els espais exteriors originals de la mostra, on destacaven les escales de la catedral o Sant Feliu, i s’han afegit nous indrets a altres barris de la ciutat a través dels principals eixos comercials i de les zones verdes urbanes i periurbanes.

85 espais en 9 barris

85 espais en 9 barris

En total, s’han establert 85 punts d’exposició en nou barris de la ciutat: Barri Vell, Carme, Mercadal, Eixample, Sant Daniel, Fontajau, Sant Narcís, Devesa i Santa Eugènia. No obstant això, els participants poden proposar altres espais exteriors, sempre que compleixin amb les característiques requerides.

La proposta d’enguany vol garantir la salut pública esponjant la instal·lació dels projectes, i contribuir alhora a dinamitzar l’activitat comercial, molt afectada per la pandèmia, així com fer partícips altres barris i donar visibilitat a les zones verdes. Amb aquesta nova perspectiva, l’Ajuntament afirma que la mostra floral pretén esdevenir “un factor de cohesió social, territorial i econòmica”.

stats