Comarques Gironines 10/08/2017

Podem tenir un lleó a casa? El cas de la parella que va descobrir que un felí no és una mascota qualsevol

Una parella de Sant Jaume de Llierca cuida a casa un lleó, que va ser comissat pels Agents Rurals

Maria Garcia
2 min
Imatge del lleó que fa més de dos anys que viu amb una família de Sant Jaume de Llierca

Sant Jaume de LliercaFa més de dos anys que una parella de Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) té com a mascota un lleó que van adoptar quan tenia tres mesos, segons va fer públic aquest dimecres Telecinco. L'alcalde del municipi, Jordi Cargol, ha explicat a l'ARA que, fa un any, la parella va demanar permís a la Generalitat per crear un nucli zoològic privat, però la sol·licitud "encara està en tràmits".

"La llei és molt exigent i demanen molts requeriments", ha apuntat Cargol, que ha afegit que els propietaris "han començat la casa per la teulada". "Primer haurien d'haver demanat el permís, i després portar el lleó", ha subratllat.

Per aquesta raó, fa unes quantes setmanes els Agents Rurals van comissar l'animal però, per manca d'un espai en condicions on tenir-lo, el van deixar amb els fins ara propietaris. "Està comissat en dipòsit, és a dir, és propietat de l'administració però el cuiden els amos fins que tinguin els papers en regla", ha assenyalat l'alcalde de Sant Jaume de Llierca.

Cargol ha assegurat que el felí "es troba en bones condicions i en un espai totalment tancat" i que malgrat que alguns veïns pateixen per si s'escapa, "la zona està ben protegida". De fet, tant la Generalitat com els Agents Rurals han revisat totes les instal·lacions per comprovar que són segures.

L'alcalde també ha explicat que si el Govern dona llum verda al nucli zoològic, llavors l'Ajuntament haurà de redactar una nova ordenança per regular la pertinença d'aquesta peculiar mascota. "No ens hi havíem trobat mai, i no sabem ben bé com haurem de regular-ho si aconsegueixen el permís de la Generalitat", ha admès Cargol.

La parella que té el lleó està formada per dos veïns de Sant Jaume de Llierca provinents de Barcelona. A més del felí, que van adoptar d'un circ, també tenen altres animals com cavalls, cabres i gossos.

stats