Comarques Gironines 26/08/2017

Santi Vila carrega contra les "argúcies polítiques tontes" que han entorpit la feina dels Mossos

El conseller d'Empresa augura que els atemptats no passaran factura a l'ocupació turística del Ripollès

Maria Garcia
2 min
El conseller Santi Viula durant la seva visita a Ripoll

RipollDurant una visita a Ripoll, el conseller d'Empresa, Santi Vila, ha criticat durament la policia per amagar informació clau sobre l'imam que hauria enredat els joves ripollesos per cometre els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils. "L'actuació dels Mossos ha estat impecable i encara hauria estat més encertada sense argúcies polítiques tontes", ha criticat amb referència al fet que la policia sabia que l'imam, Abdelbaki Es Satty, era deixeble d'un dels principals detinguts en una operació contra el terrorisme l'any 2007. "Tothom haurà d'explicar amb llums i taquígrafs per què els Mossos no van poder accedir a la informació", ha carregat el conseller, que ha conclòs amb un clar "els fets parlen per si mateixos".

Pel que fa a les possibles conseqüències econòmiques dels atemptats, el conseller augura que no afectarà l'ocupació turística ni les empreses del Ripollès. "No hi ha cap impacte negatiu, fora d'algunes anul·lacions el primer dia", ha afirmat Vila, que aquest migdia es reunirà amb representants de diferents sectors econòmics de la comarca.

Al matí, també s'ha reunit amb la comunitat musulmana Annur, on treballava Es Satty dos mesos abans de la massacre, amb la qual ha compartit "l'anàlisi dels fets". El conseller també ha "constatat que no es compleixen els tòpics i prejudicis" perquè eren joves amb plans de futur i amb feina des de fa temps. Ara diu que cal treballar per donar "garanties que cap integrista torni a manipular una trajectòria de vida", ha conclòs.

Aquesta tarda el conseller Santi Vila i la consellera de Treball, Dolors Bassa, participaran en la concentració en rebuig dels atemptats i a favor de la pau que ha organitzat l'Ajuntament de Ripoll a la plaça Abat Oliva a les 18.00 i que té per títol "Ripoll per la pau, un pas endavant".

stats